Treći EXIT-ov festival "Sea Star" u Umagu u Hrvatskoj, sa kojim počinje sezona najvećih muzičkih događaja na Balkanu, završen je rano jutros, nakon što su se čitave noći na scenama u laguni "Stella Maris" smenjivali izvođači iz sveta rokenrola, hip-hop, tehno i elektronske muzike.


Veliko finale festivala "Sea Star" proteklo je u znaku muzičkih zvezdi iz regiona, Bajage sa instruktorima i Hladnog piva, uz hip-hop grupu Wu-Tang Clan.


Za atmosferu u laguni "Stella Maris" sa 10 bina su su pobrinuli tehno izvođači Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein iUnique, zatim BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel iSan Suono, kao i Mr. Fanatik, Indy iViktor, Kiki B, Sin i Young Leo, Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćinChoma.


PROČITAJTE JOŠ - "Vu-teng klen" u Umagu


Provod za pamćenje imali su posetioci i prve festivalske večeri u Umagu, na nastupu ruske umetnica Nine Kraviz, koja je epitet jednog od vodećih DJ-eva današnjice opravdala sjajnim i emotivnim nastupom na glavnoj Addiko Tesla bini.


Prve večeri nastupali su i Sven Väth, Ilario Alicante i mlada britanska trap-džez diva IAMDDB. Očekivanja su nadmašili i izvođači sa ovim prostora - šoumen Vojko V, trap guru Fox, dvojac Krankšvester i sastavi High5 i Hazze.


Festival "Sea Star" okupio je ljubitelje muzike iz regiona, ali i brojnih evropskih zemalja.


Prema ocenama organizatora, broj posetilaca bio je veći za polovinu u odnosu na prošlu godinu.