GRUPA "Električni orgazam" u ponedeljak je u beogradskom "Jugotonu" predstavila boks-set sa prvih šest albuma u izdanju "Kroacija rekordsa", a ujedno je, pod istom etiketom, promovisano reizdanje albuma "Lutka koja kaže ne" supergrupe "Vlada, Gile, Piko i Švaba", objavljeno u petak 10. maja, na 61. rođendan pokojnog Vlade Divljana.

Ponovo su objavljeni albumi "Orgazma" izdati u periodu od 1981. do '87. godine - "Električni orgazam", "Lišće prekriva Lisabon", "Les chansones populaires", "Kako bubanj kaže", "Distorzija" i "Braćo i sestre". Kako je najavio frontmen Srđan Gojković Gile, u planu je i reizdanje njihovih albuma koji su zatim uspedili, kako i Gojkovićevih solo izdanja.

- Ovih šest albuma "Orgazma" sada zvuče bolje nego ikad - ne skriva zadovoljstvo Gile. - Drago mi je i što je album "Lutka koja kaže ne" ponovo u prodaji. Objavljen je 1991. kad je počinjao rat, pa je nezasluženo pao u deseti plan. Povezao sam PGP RTS i "Kroacija rekords" i inicirao ovo izdanje. to je moj poklon Divljanu za rođendan.

Pročitajte još - "Orgazam" opet leti i sanja


Najavljen je i prvi dokumentarni film o "Električnom orgazmu", čija premijera je zakazana za sredu 15. maj (20:00) u beogradskoj "Kombank dvorani", na zatvaranju festivala "Beldoks".

- Film je većim delom sniman prošle godine, na našoj turneji po Kanadi i Americi, a jednim delom i ovde - objašnjava Gile. - Pored sadašnje postave, imaćete priliku da vidite Joveca, Marinu i Grofa, tri jako bitna člana grupe sa samog početka. Nema drugih ljudi, samo "Orgazam", pa je fim, na neki način, autobiografski. Obično ja dajem intervjue, pa mi je drago što ovde svi pričaju.

Fotografije: V. Danilov

Članove "Orgazma", uključujući i gitaristu originalne postave Ljubomira Jovanovića Joveca, podržali su dolaskom Zdenko Kolar, Kokan Popović, Vlada Janković Džet, Peca Popović i mnogi drugi ljudi iz sveta rokenrola.