Amira Medunjanin jedna je od najboljih “world music” umetnica, a njena interpretacija sevdaha i, generalno, tradicionalne muzike, ostavlja bez daha. Zato je svaki njen koncert neprocenjivo iskustvo, a onaj održan u predivnom ambijentu pulske Arene , u avgustu 2018. godine, posebno se izdvojio - kraljica sevdaha nastupila je pod zvezdanim nebom i publiku povela na čarobno putovanje.

Objavom albuma “Ascending”, u izdanju “Croatia Recordsa”, snimljenog u pratnji izvrsnog sastava iz Norveške “Trondheim Solistene”, Amira je obeležila petnaest godina karijere, odnosno posvećenosti tradicionalnoj muzici i njenoj izvedbi.

Koncert u pulskoj Areni predstavlja svojevrsni vrhunac dosadašnje Amirine karijere – dvadeset pesama na “Blu-ray”-u i dvostrukom CD-u retrospektiva su njenog opusa.

Što te nema” je prvi objavljeni “live” singl, koji ističe Amirinu vokalnu raskoš u punom sjaju, uz ostale pesme izvedene te večeri, u kojima sada možete uživati gledajući i slušajući ovo izdanje. Tu su “Emina”, “Tiho noći, moje zlata spava”, “Oj, ti momče Ohrigjanče”, “Moj dilbere”, “Ajde Jano kolo da igramo”, “Gde si dušo, gde si rano”, “U đul bašti” i mnoge druge.

Na koncertu u Puli, Amirin ansambl činili su vrhunski muzičari, ujedno i njeni stalni saradnici: Ante Gelo i Boško Jović na gitarama, Bojan Zulfikarpašić na klaviru i Zvonimir Šestak na kontrabasu, u pratnji solista iz Trondheima. Osim njih, kao gosti pojavili su se Ismail Lumanovski na klarinetu i Nikola Stajić na gitari.

Muzičku produkciju ovog “live” albuma potpisuju Ante Gelo, koji je, uz Bojana Zulfikarpašića, raspisao i većinu aranžmana, i Goran Martinac iz “Croatia Records” studija, zaslužan i za miks i mastering. Fotografije su delo Danila Memedovića, dok likovno oblikovanje potpisuje Tarik Zahirović.