PROSLAVLjENI srpski režiser, glumac, pisac i muzičar Emir Kusturica, večeras će sa svojim bendom "No smoking orkestra" održati koncert u Nižnjem Novgorodu i uživo predstaviti pesme sa aktuelnog albuma "Corps diplomatique". Nastup u nekadašnjem Gorkom, prvi je u nizu po Rusiji, a slede Saratov (17. april), Voronez (19. april), Moskva (20. april), Sankt Peterburg (21. april)...


PROČITAJTE I: Kusturica i "No smoking orkestra" otvorili "Kestenburg"


Predsednik Putin je 2016. odlikovao Kustu Ordenom prijateljstva za izuzetan doprinos učvršćivau prijateljstva naroda i popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu, a koliko je Profesor, kako Kusturicu zovu najbliži saradnici, popularan u Rusiji, svedoči i najava večerašnjeg koncerta u dvorani "Jupiter":

- Kusturica hrabro brani titulu najveselijeg benda, jer "No smoking orkestra" može za tili čas da pretvori bilo koji živi nastup u ludu farsu, sa prepoznatljivim balkanskim začinima. Uz pomahnitale ritmove Balkana, rumbe i rokenrola, i isti takav ples na bini, on podstiče čitavu dvoranu da peva i igra. Zato dođite po novu dozu pozitivne energije od majstora neiscrpnog entuzijazma.