LEGENDARNI Nele Karajlić je sa pratećim bendom "Osiromašeni uranijum" počeo probe pred veliki beogradski koncert 25. maja na stadionu "Tašmajdan", gde je poslednji put nastupio sa "Zabranjenim pušenjem" davne 1996. godine. Nele je na "Fejsbuk" postavio snimak gde sa grupom svira četiri dobro poznate pesme - "Javi mi", "Gile šampion", "Šeki is on the road again" i "Na straži pored Prizrena".

- Održali smo prvu probu posle pet i po meseci i bilo je zaista super - oduševljeno će, za "Novosti", gitarista Ivan Zoranović Kiza. - Bend je "ozbiljna pankčina". Tu smo, za sada, pored Neleta, nas četvorica - bubnjar Igor Jovčić, basista Aleksandar Crnatović, klavijaturista Vladimir Đedović i ja. To je baza, a biće nas i više.

Još uvek su sveži utisci sa prošlogodišnjeg "Bir festa" na Ušću.

PROČITAJTE JOŠ - Nele Karajlić: Nikada nisam pisao muziku da bih bio uspešan

- To je bila veća rampa za prebaciti - slikovito će Zoranović. - Mnogo više ljudi je bilo tamo nego što će ih biti na "Tašmajdanu", veći je bio prostor. "Taš" je izazov za sebe. Solistički je koncert, ne moramo da gledamo na sat, za razliku od "Bir festa". Uzbuđenje je na nivou, u planu su i neka repertoarska iznenađenja ali ne smem ništa za sada da otkrivam.

Nele i "Osiromašeni uranijum" će, pre beogradskog, održati koncert 1. maja u Vrnjačkoj Banji.