KADA smo pozvali Jovanu Jeremić Milošević, zatekli smo je kako doji ćerkicu Leu, što je nije sprečilo da nam sa oduševljenjem otkrije detalje o novoj emisiji "Ela, ela šou" koju uređuje i vodi na TV Hepi. Mada se porodila pre samo sedam meseci, nije htela da propusti šansu da se vrati pred kamere u novom projektu "srećne televizije".

- Od srca sam krenula da radim ovaj porodični magazin, u kome ćemo se baviti temama o kojima ljudi pričaju za vreme nedeljnog ručka, zatim, prelistavanjem štampe, društveno-političkim temama, kao i problemima koje muče građane - kaže Jovana, otkrivajući koga će danas ugostiti: - Sa voditeljima Slađanom Tomašević, Dekijem Pantelićem, Danijelom Buzurović i Majom Manojlović, razgovaraću o kolegijalnosti u poslu. Čućemo i ispovest čoveka koji je izbavio druga iz kandži sekte, a predstaviću i naše najuspešnije preduzetnice. Štampu prelistavam sa Sašom Milojkovićem, modnim kreatorom i novinarima Ruškom Jakić i Filipom Maksimovićem, koji sa Sarapom vodi "Novo jutro".

* Da li vam u poslu koristi znanje iz oblasti prava?

- Da, isto onako predano kako sam učila pravo, pripremam i emisiju, jer sam veliki profesionalac. Prezenter i voditelj ne može da bude neko ko prethodno nije bio odličan novinar. Kada izađem pred kamere, na meni je velika odgovornost, jer ne čitam sa promptera. To me je Marić naučio da sve svoje nosim sa sobom, da sve imam u glavi, jer prompter može da zakaže. Pamtim u tezama, kao na takmičenjima u besedništvu, kad to imam u glavi, samo "vozim".

* Od 14. godine ste počeli da radite na televiziji, a na RTS-u ste ušli u izbor za 10 najboljih TV lica od njih 17.000 koliko se prijavilo na konkursu. Zašto ste otišli na Hepi?

- Volontirala sam na RTS-u, ali nisu mi dali ugovor, što je još jedna nepravda u mom životu zbog koje sam počela da "grizem". Milomir Marić mi je dao šansu na Hepiju, ali je moja mama zvala upravu da me otpusti, jer se plašila da neću završiti fakultet, pa sam radila sa pauzama.


PROČITAJTE JOŠ - VENČANjE NA ĐURĐEVDAN: Udala se voditeljka rijalitija “Parovi”


* Kako održavate kondiciju i brinete o izgledu?

- Bavim se fitnesom već 10 godina, igrala sam folklor, trenirala odbojku, što mi je pomoglo da razvijem takmičarski duh. Volim da se nadmećem, prevashodno sa sobom, trudim se da ono što radim, radim na najbolji način, kao i da učim od vrhunskih kolega.

* Bez čije podrške ne biste mogli?

- Suprug mi je velika emotivna podrška, jer je ženama poput mene potreban neko da ih potapše po ramenu i kaže "ti to možeš". Roditelji me nikada nisu opterećivali da ispunim njihove ambicije i možda je ključ mog uspeha u tome. A ja sam oduvek želela da budem broj jedan.

"NA TI" SA MARIĆEM

VODITELjKA otkriva da joj je Milomir Marić, kada ga je prvi put zvala, rekao da ga pozove sutradan i prekinuo vezu.

- Uvredila sam se i nisam htela da ga zovem, ali se on javio meni i zakazao mi sastanak. Kada je video moju diplomu i biografiju, zaključio je da sam preozbiljna za TV. Toliko sam se naljutila da sam prestala da mu persiram: "Nisam došla da mi kažeš da li ja mogu ili ne, jer ja znam da mogu i hoću šansu." Sutradan sam počela da radim u informativnoj redakciji - priseća se Jovana.