Glumački dvojac koji čine Ljubiša Savanović i Jovo Maksić nosiće radnju serije „Kosti“, drugog dela trilogije o gradu Banjaluka, koji se već uveliko snima na brojnim lokacijama. Kosta – ime likova koje ovi glumci tumače, jedino je zajedničko što povezuje njihove potpuno različite i nesvakidašnje sudbine, koje će se konstantno preplitati.

 Ljubiša i Jovo već su odradili prva snimanja i ne kriju zadovoljstvo što su upravo njima poverene glavne uloge. S obzirom
na to da se za „Kosti“ pripremaju mesecima, ističu da su se na određen način i saživeli sa likovima koje tumače.

- Kada govorimo o seriji „Meso“, ja sam definitivno jedan od najvećih obožavaoca tog projekta i mogu reću da je to jedna od najboljih serija koja se pojavila u posljednjih nekoliko godina. Tada sam sebi rekao – ja bih voleo ovo da igram, tako da su se moji glumački snovi nekako ostvarili dobijanjem uloge u „Kostima“. Kao što kažu – pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“, ističe Maksić.

Pročitajte još - U Banjaluci snimljeni prvi kadrovi serije „Kosti“

Glavni glumci serije naročito naglašavaju važnost ovog projekta zbog budućnosti filmske industrije naših prostora, ali i zbog činjenice da se centar kinematografije ove regije širi i van Beograda. Nadaju se da će ispuniti očekivanja i, uz igranu ekipu „Bosonoga produkcije“, što uverljivije predstaviti zadate likove.

- Uloga koju tumačim veoma je interesantna i smatram da je došla u pravo vreme. Lično mi predstavlja veliki izazov i zaista je čast biti dio odlične glumačke postave. Imena nećemo otkrivati, ali definitivno mogu reći da na projektu rade sjajni glumci i da je režiser napravio odličnu podelu uloga, kaže Savanović koji je zapaženo pojavljivanje imao i u „Mesu“.

Ljubiša Savanović

Pročitajte još - STIŽE I DRUGI DEO TRILOGIJE O BANjALUCI: Prvo "Meso", pa "Kosti"

Ekipa serije „Kosti“ trenutno je u sedmom danu intenzivnog snimanja. Do početka jula, kroz set će proći više od 50 glumaca i preko 500 statista. Serija „Kosti“, koja će na male ekrane stići naredne godine, radi se u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Bosonoga produkcije“ iz Banjaluke, a pod rediteljskom palicom Saše Hajdukovića, scenariste Nikole Pejakovića i producentkinje serije Brankice Janković.