REVIJA našeg čuvenog modnog dizajnera Zvonka Markovića biće održana večeras (20.00) na otvaranju manifestacije "Fešn selekšn" u "Belekspo" centru u Beogradu. Jedini srpski dizajner koji je održao reviju na "Nedelji visoke mode" u Parizu, posle brojnih svetskih uspeha i priznanja, ponovo predstavlja kolekciju u srpskoj prestonici.

- Prošlo je više od pet godina kako nisam imao reviju u Beogradu - podseća Marković. - U prethodnom periodu koncentrisao sam se, pre svega, na svetske modne centre. Posle Pariza, imao sam revije u Njujorku, Sankt Peterburgu, Šangaju... Dobio sam i internacionalna priznanja, a naročito sam ponosan na nagradu "Talents du luxe" koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Francuske. Imam puno poverenje u Nebojšu Grnčarskog i znam da će reviju organizovati po vrhunskim standardima. Jedina briga sada mi je kako da smestimo sve zvanice u salu.

PROČITAJTE I: Zvonko Marković o saradnji sa pevačicama: Imam druga interesovanja

Kolekcija visoke mode koju Marković predstavlja nosi naziv "Personalna mitologija" i nije vezana za određenu modnu sezonu ili aktuelni trend. Upotrebljeni materijali su uniktni, na njima su rađene ručne intervencije kako bi se postigla njihova autentičnost. Kolekcija, kako se navodi, jeste u duhu ovog vremena, ali nadilazi trend nastojeći da stvori trajnu vrednost. Publici u Beogradu Marković predstavlja delom retrospektivnu kolekciju sastavljenu od komada koje je izlagao na pomenutim svetskim nedeljama mode, a delom novu.

Zvonko je za za ovu priliku pripremio i jedno iznenađenje. Na pisti će kao elemenat scenografije biti i nameštaj koji on dizajnira.

- Dizajn i redizajn nameštaja su moja velika strast već duže vreme, ali ovo je prva javna prezentacija. Reč je o redizajniranim antikvitetima, toliko za sada mogu da otkrijem - kaže Marković i kroz smeh dodaje da će to biti jedna od najskupljih scenografija za reviju u Srbiji, jer je reč o komadima izuzetne vrednosti.