JUBILARNI 50. "Praznik mimoze" u Herceg Novom završen je u subotu velikom karnevalskom međunarodnom povorkom sa oko 400 učesnika i spektakularnim koncertom Svetlane Cece Ražnatović. U šarenoj koloni su bile delegacije iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, kao i članovi internacionalnog borda Federacije evropskih karnevalskih gradova, a na čelu alegorijska kola "Hvala za 50", na kojima je ilustrovano pola veka trajanja hercegnovskog cvetnog festivala.

Povorka je, uz pesmu i igru, vedre koreografije i klovnove, prodefilovala gradom od glavnog trga, Njegoševom ulicom sve do Igala, gde je, po tradiciji, spaljen karneval Mito Kovertić, oglašen krivim za sve loše što se u Herceg Novom desilo minule godine.

PROČITAJTE I:PRAZNIK MIMOZE U HERCEG NOVOM: Ceca Ražnatović i Indira Forca za kraj


Veliko finale završnice bio je spektakularni koncert Svetlane Cece Ražnatović, koji je po posećenosti oborio sve rekorde.

- Nisam dugo nastupala u Herceg Novom, presrećna sam što se desilo ovo veče i što je sve izgledalo veličanstveno - rekla je Ceca. - Imala sam sjajan koncert, oborila sam još jedan rekord posećenosti, i mogu da budem presrećna.

Karnevalska grupa iz Rakovice / Foto promo


Gosti iz grupe "Rakovičke lude" iz Beograda prvi put su učestvovali na karnevalu u Herceg Novom i kažu da su veoma zadovoljni jer su osetili i lepotu druženja i ono što je neophodno svakom karnevalu - zrnce ludila, radosti i adrenalina.

Deo karnevalske povorke / Foto V. V.


Tokom 50 dana, koliko je trajao "Praznik mimoze", realizovano je više od 60 koncerata, maskenbala, sportsko-zabavnih manifestacija, pozorišnih predstava, književnih i gastro večeri.