Britanska glumica i zvezda serije "Igra prestola" Emilija Klark, otkrila je da je između dve sezone hit serije morala da ide na operaciju mozga te da je zbog toga poželela da je eutanaziraju.

"Bio je to početak 2011. godine, tek sam završila snimanje prve sezone 'Igra prestola'. Bez dovoljno profesionalnog iskustva poverena mi je jedna tako značajna uloga u serijalu. Uplašila sam se od tolike medijske pažnje, od posla u koji sam ulazila, a koji jedva da sam razumela", napisala je Klark u autorskom tekstu za The New York Times.

Glumica koja je u seriji "Igra prestola" tumači lik majke zmajeva - Deneris Targerijen - 2010. godine je imala krvarenje na mozgu. Nakon toga je imala privremenu afaziju, odnosno nije mogla da govori neko vreme, a sve je bilo, kako kaže, zastrašujuće jer je mislila da više neće moći da glumi i da je njena karijera gotova.

"Kada sam se probudila nisam se mogla da se setim kako se zovem. Moj posao, moj san je bio u govoru i komunikaciji. Bez govora sam bila potpuno izgubljena. Bili su to najgori trenuci mog života i želela sam samo da me skinu s aparata, tražila sam da me puste da umrem. Sva sreća pa je moja mama sve to ignorisala i pokušavala je da me uveri da će sve biti dobro", napisala je Klark u autorskom tekstu za The New Yorker.

Iako prognoze nisu bile optimistične, počela je da se oporavlja, a 2013. godine imala je novo krvarenje koje je otkrilo da je tri godine živela s aneurizmom na mozgu.

"Imala sam jako krvarenje u mozgu jer je aneurizma pukla i lekari su rekli da će, ako preživim, oštećenja mozga biti velika. Ipak, uspela sam da se oporavim, a sada govorim da sam ostala bez dobrog ukusa za muškarce. Naravno, to tada nije bilo nimalo smešno", rekla je otkrivajući do sada nepoznate detalje iz svog života.

Nakon toga je osnovala humanitarnu organizaciju "SameYou", čiji je cilj da pruži podršku mladim ljudima koji su doživeli sličnu sudbinu. U eseju koji je napisala za The New Yorker navela je da je htela da prekine tišinu o gotovo fatalnim povredama kako bi pomogla drugima koji se bore s ovom "nevidljivom bolešću".