LEGENDARNI Nele Karajlić i pankeri "Goblini" pridružiće se kolegama iz "Hladnog piva" 21. juna na kragujevačkom "Arsenal festu 09" na Mejn stejdžu, dok "Artan Lili" iste večeri nastupa na Garden stejdžu.

Nema sumnje da će nastup Karajlića izazvati pravu euforiju u srcu Šumadije, i izmamiti dolazak velikog broja posetilaca iz drugih obližnjih gradova.

- Ja sam poslednji put svirao u Kragujevcu još kad se proizvodio "fića" - u svom stilu priča Nele Karajlić, frontmen originalne postave "Zabranjenog pušenja". - Sad kad dolazim valjda će doći i "Folksvagen"? To će biti skok i za mene i za Kragujevac.

Karajlić za "Arsenal" priprema izbor najvećih hitova, od ranih dana sa "Zabranjenim pušenjem", preko "No smoking orkestra", do danas. Nema sumnje da će se u srcu Šumadije horski pevati "Nedelja kad je otiš'o Hase", "Bos il' hadžija", "Dan Republike", "Ženi nam se Vukota", "Gile šampion"...

"Goblini" su bend "velikog srca koje pobeđuje zlo", kao što se to kaže u njihovom singlu "Jedan za sve". Takav stav su već dokazali žestokim, beskompromisnim nastupima na "Arsenalu", pruživši bespoštedno pesme "Ima nas", "Deca iz komšiluka", "Daleki put", "U magnovenju", "Voz"...

- Vidimo se 21. juna na "Arsenal festu". Dođite da se zezamo. Ima nas - poručuje frontmen "Goblina" Branko Golubović Golub iz Jordana, gde trenutno živi.

Foto Z. Jovanović

Mile Kekin, u ime "Hladnog piva", najavljuje "kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju". To znači da će Kragujevcem ponovo odjekivati pesme iz svih faza rada grupe - "Pjevajte nešto ljubavno", "Pitala si me", "Šamar", "Samo za taj osjećaj", "Firma", "Mojoj majici"... "Pivo" je sarađivalo sa Golubom, tako da ovo predstavlja idealan spoj bendova za 21. jun na glavnoj sceni.

Iste večeri na obližnjem "Gardenu" drugačiji zvuk donosi "Artan Lili", bend koji je u poslednjih pet godina osvojio regionalnu publikom nizom upečatljivih hit singlova kao što su "Ako stanemo tu", "Srce", "Ispod kože", "Nije svejedno", "Ono što te neće", "Na mišiće"...

Pročitajte još - Nele Karajlić: Podrška borbi protiv šunda

"Arsenal fest" biće održan od 19. do 22. juna. Na devetom izdanju festivala nastupiće i "Testament", Kurt Vajl sa bendom "Vajolejtors", Litl Stiven i "Discipls of soul", "Partibrejkers", Mile Kekin solo, Vojko V, "Vizelj" i brojni drugi izvođači čija će imena tek biti objavljena. Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 2.300 dinara, dok je cena 1.000 dinara za pojedinačan dan. Karte se mogu nabaviti preko "Tiket vižna", odnosno putem sajta www.tickets.rs.

Mile Kekin Foto V. Danilov

MILE KEKIN: DVA DANA ZA GINISA

NEŠTO nesvakidašnje desiće se ove godine na "Arsenalu". Mile Kekin će prvo sa svojim novim bendom 20. juna na "Gardenu" predstaviti aktuelni solo album "Kuća bez krova", a dan kasnije zagrmeće na glavnoj sceni sa "Hladnim pivom".

- Za to je "kriv" Zoran Vulović Vule, gazda koncertne agencije "Longplej" - ističe za "Novosti" Kekin. - To je čovek revolucionarnog pristupa i vanvremenskih vizija. Dovoljno je iskusan pa je odmah shvatio da to niko do sada nije napravio - imati jednog pevača dva dana zaredom sa dva benda. Pisaće se u Ginisovoj knjizi rekorda o tome. Zato se i veselim duplo više nego običnom koncertu.