BAJAGA i "Instruktori" su u subotu, u "Areni Zagreb", pred oko 12.000 obožavalaca svih generacija, održali spektakularan, najveći koncert u glavnom gradu Hrvatske za 35 godina karijere, i uz promovisanje pesama sa aktuelnog albuma "U sali lom", publici ponudili pažljivo odabran presek starih hitova. Ukupno - za 30 bisera se našlo mesta u reprezentativnoj set listi, na koncertu koji je potrajao dva i po sata. Poput decembarskog nastupa u beogradskoj "Štark areni", jedini gost je, i to u šest pesama, na "pedal stil" gitari bio dugogodišnji prijatelj benda Davor Rodik.

Prvi solistički koncert Bajage i "Instruktora" u najvećoj zagrebačkoj dvorani počeo je, kao i većina nastupa na aktuelnoj turneji, vedrom temom "Dobro jutro", da bi se zatim nanizale "Sa druge strane jastuka", "Godine prolaze", "Berlin", "Dobro jutro, džezeri"...

Iz svih grla su se pevale i "Kad hodaš", "Zažmuri", "Dvadeseti vek", "Tišina", "Ti se ljubiš na tako dobar način", "Moji drugovi"... Zagrebački obožavaoci su sa desetkom položili ispit i kad su aktuelne pesme u pitanju, potvrdivši da je "U sali lom" jedno od najboljih izdanja benda u novijoj fazi karijere. Aduti poput "Od kada tebe volim", "Ruski voz", "Tamara" sačuvani su za bis, a za sam kraj zagrmela je "Samo nam je ljubav potrebna".

Tri video-bima i odličan razglas upotpunili su utisak o sjajnom koncertu, a mnogi obožavaoci su još u noći između subote i nedelje požurili da svoje oduševljenje iskažu u komentarima na Bajaginoj zvaničnoj "Fejsbuk" stranici. "Bilo je super", "Zagreb vas voli", "Ne žalim što sam potegla iz Splita, vredelo je", samo su neki od njih.

PROČITAJTE I: BAJAGA I „INSTRUKTORI“ ODRŽALI VELIČANSTVEN KONCERT: Lom i grom za pamćenje (FOTO)


Bajaga je u nedelju, vraćajući se u Srbiju, još uvek pod utiscima, za "Novosti" izneo svoje impresije.

- Bilo je zaista odlično - oduševljeno je konstatovao popularni roker. - Odsvirali smo repertoar kao u Beogradu, publika je sjajno reagovala. Ponovo su uz "Zažmuri" svetleli mobilni telefoni i upaljači po celoj dvorani. Četiri godine nismo svirali u Zagrebu, ljudi su nas se uželeli i ispalo je sve baš onako kako smo i priželjkivali.

GANE PECIKOZA: SAVRŠENO

PREZADOVOLjNI su posle zagrebačkoj koncerta i Bajaga i "instruktori", i publika, a zadovoljstvo ne skriva ni menadžment grupe.

- Sjajan nastup, odlična poseta. Repertoar je bio po meri, to se jasno videlo. Jednostavno - savršeno veče - uz osmeh je, za naš list, izjavio menadžer benda Dragoslav Gane Pecikoza