NEVENA Božović je pobednica festivala "Beovizija" i predstavljaće Srbiju na 64. "Evrosongu" od 14. do 18. maja u Tel Avivu pesmom "Kruna". Ovo je epilog finala u studiju RTS u Košutnjaku, posle sabranih glasova publike i članova stručnog žirija.

Finalno veče započelo je retro izvođenjem legendarnog hita "Vaterlo" koji je doneo pobedu grupi "Aba" na "Pesmi Evrovizije" 1974. godine, a u glavnim ulogama su bili voditelji - Dragana Kosjerina, Ana Babić, Nebojša Milovanović i Ivan Mihailović. Iz "grin ruma" su se, kao i tokom polufinalnih večeri, u nedelju javljale razdragane Kristina Radenković i Bojana Marković.

Za početak takmičarskog dela nastupila je Saška Janks (pesma "Da li čuješ moj glas"), a za njom niški rokeri "Majdan" ("Budim te") i najmlađa učesnica završne večeri Sofija Perić ("Aritmija"). Dženan Lončarević ("Nema suza") zapevao je četvrti, "Vonder strings" i Ivana Vladović ("Moja bol") pod brojem pet, a Jana Šušteršić ("Viktorija") kao šesta. Lord je izašao na scenu sedmi ("Radnički sin"), Nevena Božović osma ("Kruna"), a Ana Popović ("Lutaš") deveta. Poslednji trio činili su, pod brojem deset, Ivan Kurtić ("Bela"), Una i Nataša ("Samo bez straha") i Aleksandra Sekulić ("Tugo").

Dok su revijalni deo večeri, u sredu i četvrtak, ispunili mnogi poznati pevači, bivši evrovizijski predstavnici zemalja regiona, u nedelju je, dok su se sabirali glasovi, sve bilo posvećeno - Željku Joksimoviću. Gledaoci su se podsetili njegovih velikih evrovizijskih hitova "Lane moje" i "Nije ljubav stvar", ali i pesama koje je za ovo takmičenje napisao za "Hari mata Hari", Jelenu Tomašević i Kneza. Željko je bio i voditelj "Evrosonga" 2008. u Beogradu, sa, tada, koleginicom, a kasnije životnom saputnicom Jovanom Joksimović. Televizijsku premijeru je imala njegova nova pesma "Možda je to ljubav", urađena u saradnji sa Aleksandrom Milutinović, a dok je se neizvesnost bližila vrhuncu, Željko je otpevao i laganu verziju hita "Ludak kao ja".

Konačno, došao je red na ono najzanimljivije i najvažnije. Svoje glasove su obelodanili članovi stručnog žirija, i nedvosimisleno dali najveću podršku Neveni Božović.

Publici se, sa druge strane, najviše dopala Natašina i Unina pesma, ali, kad su se svi glasovi sabrali, bilo je jasno da u Tel Aviv ide Nevena.

Voditelji Nebojša Milovanović i Ivan Mihailović su, kao kapetan Kašanin, odnosno kadet Mirko Klisura, među nosiocima glavnih uloga u popularnoj televizijskoj seriji "Vojna akademija", pa nije čudo što su se, kao voditelji nakratko vratili u te role i "vojnički", u jednom trenutku, "postrojili" koleginice iz "grin ruma", Kristinu i Bojanu.OVACIJE ZA NATAŠU

NOVINARI i foto-reporteri, koji su finale ispratili u mnogo većem broju u odnosu na polufinalne večeri, sve nastupe su u foajeu pozdravili aplauzom, a muški deo pripadnika sedme sile posebno euforično je reagovao kad su na sceni bile Nataša Guberinić i Una Senić. Ovacije su bile namenjene bivšoj pevačici grupe "Tap 011", kojoj je otvoreni sako poprilično otkrivao poprsje.

TRI BOJE CRVENO - "FERARI", CIPELE I ČARAPE

IVAN Kurtić je u refrenu koji je svima "ušao u uši" pevao "Crvene su cipele, crveni 'ferari'...", a u tom koloritu je u nedelju bio i Željko Vasić, autor pesme Dženana Lončarevića. Kod Željka su crvene bile čarape, i on je to otkrio na "Instagramu".SRBIJA U PRVOM POLUFINALU

ŽREBOM koji je krajem januara održan u Tel Avivu odlučeno je da će predstavnik Srbije nastupiti u prvom polufinalu "Evrosonga" 14. maja. Iste večeri, za ulazak u finale boriće se Slovenija, Estonija, Belorusija, Portugalija, Češka, San Marino, Crna Gora, Island, Gruzija, Australija, Belgija, Kipar, Finska, Poljska, Mađarska i Grčka.