BAJAGA i "Instruktori" održaće večeras (20.00) veliki koncert u zagrebačkoj "Areni", u sklopu promocije aktuelnog studijskog albuma "U sali lom", objavljenog pre nepunih godinu dana. Nastup u najvećoj dvorani u Hrvatskoj jedan je od njihovih najznačajnijih koncerata na promotivnoj turneji, pa nema sumnje da publika može da očekuje nezaboravan doživljaj, kao što je to bilo 1. decembra u beogradskoj "Štark areni".

Momčilu Bajagiću, Žiki Milenkoviću, Saši Lokneru, Miroslavu Cvetkoviću, Čedi Macuri i Marku Nježiću Kići večerašnji koncert biće prvi samostalni u zagrebačkoj "Areni". Nastupali su tamo još krajem 2011, ali na zajedničkoj turneji sa Jelenom Rozgom. Poslednji veliki koncert u hrvatskoj prestonici Bajaga i "Instruktori" su održali u Domu sportova 2015, a dve godine ranije su album "Daljina, dim i prašina" predstavili na "Šalati". Bend će večeras imati i predgrupu, zagrebački sastav "Buđenje", a sa "Instruktorima" će kao gost, baš kao i na beogradskom koncertu, i na mnogim nastupima prethodnih godina, gitaru zasvirati Davor Rodik.

- "Arena" je jedan od retkih prostora u Zagrebu u kom nismo dosad imali solistički koncert - kaže za "Novosti" Bajaga, koji sa "Instruktorima" na dan koncerta kreće put Zagreba. - Karte su skoro rasprodate, dvorana će verovatno biti puna. Mi smo u top-formi. Predstavićemo novi album, uz izbor hitova iz svih faza karijere. Izvešćemo program sličan onom u Beogradu. Zagrebačka dvorana jeste malo manja, ali ne nešto bitno, možda za koju hiljadu ljudi.


PROČITAJTE JOŠ - BAJAGA I „INSTRUKTORI“ ODRŽALI VELIČANSTVEN KONCERT: Lom i grom za pamćenje (FOTO)


Još nešto raduje mnogobrojne obožavaoce grupe. Jedan od prvih koncerata sa aktuelne turneje, održan 11. avgusta prošle godine u pulskoj "Areni", objavljen je u petak na dvostrukom ce-deu i blu-rej disku, u izdanju "Kroacija rekordsa". Nastup za pamćenje u jedinstvenom ambijentu antičkog amfiteatra ovekovečen je kroz 28 pesama, počev od uvodne, "Rimljani", koju je bend, simbolično s obzirom na prostor, izveo samo te večeri. Na "Jutjub" kanalu grupe sinoć je objavljen i koncertni spot iz Pule za stari hit "Dvadeseti vek", sa albuma "Sa druge strane jastuka", koji je bend, posle nekoliko godina, na ovoj turneji vratio u set listu.

Foto Marko Edž

- Drago mi je da, prvi put u karijeri, imamo blu-rej disk. Objavljen je skoro ceo koncert, izostavljene su dve pesme - navodi Momčilo.

Bajagu i "Instruktore" očekuje bogato koncertno proleće. U Pragu su 10. marta, a 22. marta na redu je ponovo Ljubljana ("Cvetličarna"), četiri meseca posle spektakla u hali "Tivoli". Koncert u Podgorici je 3. aprila, a zatim slede dva nastupa u Amsterdamu. Prvi je zakazan za 6. april, međutim, pošto je koncert brzo rasprodat, naknadno je dodat i dan ranije, 5. april.


BAJAGI NAGRADA "DARKO KRALjIĆ"

UDRUŽENjE kompozitora Srbije saopštilo je u petak da je Momčilo Bajagić dobitnik njihove tradicionalne nagrade "Darko Kraljić" za muzičko stvaralaštvo, odnosno, životno delo u domenu popularne muzike, za 2019. godinu. Ovo priznanje su prethodno, od 2016, dobijali Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević i, prošle godine, Zoran Simjanović.

- U sklopu nagrade Udruženje kompozitora će finansirati moj autorski koncert, koji bi se organizovao iduće godine, još nismo odlučili gde. Na tom koncertu će mi biti uručena nagrada - objašnjava za naš list Bajaga.