Pevač narodne muzike Šaban Šaulić je u nedelju ujutru poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj kada je u automobil u kojem je on bio udario drugi auto kojim je upravljao vozač koji je bio pod dejstvom alkohola.

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogibije Šaulića, potvrdila da je auto u kome se nalazio pevač usporio zbog situacije na putu i da je drugi auto direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Pročitajte još - DAČIĆ OTKRIO NOVE DETALjE SMRTI ŠABANA ŠAULIĆA: Lekari su mu dali nešto za uspavljivanje i više se nije probudio

Doktorka koja je bila na čelu tima za spasavanje života Šabana Šaulića rekla je da je pevač izašao sam iz kola, da je bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom. Shvatili su brzo, međutim, da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršava. Lekari su mu, pripremajući ga za transport i poštujući nemačke medicinske standarde, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli ga u helikopter.

Pročitajte još - NOVI DETALjI TRAGEDIJE: Uhapšen pijani vozač koji je udario u automobil Šabana Šaulića

Odlučeno je na licu mesta da se pevač na taj način prebaci do najveće i najbolje opremljene klinike u Bilefeldu, jer je procenjeno da je on najteže povređen. Njegovi saputnici su prebačeni u druge dve bolnice sanitetskim vozilima kojih je, zajedno sa vatrogasnim, bilo ukupno čak 40 na mestu nesreće.

Šaulić je u bolnicu stigao oko osam časova. Posle reanimacije su morali da mu otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla. Lekari smatraju da je pojas u autu, od siline udarca, zategao mesto gde je došlo do pucanja. U protokolu je navedeno da je Šaulić preminuo u 10.25.

ULICA U ŠAPCU PO ŠABANU

VELIKAN srpske muzičke scene Šaban Šaulić, po svoj prilici uskoro će u šabačkoj mahali gde je rođen, dobiti svoju ulicu. Na stotinak vidljivih mesta u tom delu Šapca osvanuli su plakati sa pozivom svima koji žele da potpišu inicijativu za promenu naziva Ulice Avde Karabegovića (gde je umetnik rođen), u Ulicu Šabana Šaulića, da dođu u video-klub "Kod Meme", kafanu "Kod Lile" ili kladionicu "Kod Lula".

U šabačkoj mahali prolivaju se najtužnije suze za Šabanom, još od nedelje kada je stigla vest o njegovoj tragičnoj smrti. Da su rođaci i prijatelji, ali i brojni zaljubljenici u njegovu muziku veoma potreseni, može se zaključiti i po muralu na stadionu FK Borac, gde je mladi umetnik Đurađ Stevanović u utorak dovršavao sliku Šabana Šaulića preko celog velikog zida ograde.

Nikome nije čudno kada u multikulturološkoj sredini kao što je šabačka mahala, ljudi zajedno tuguju ili se vesele. Ovde se neretko okume Karadarevići i Živanovići, ili se Petar oženi Sanelom. Neobičnom šarmu naselja od 2.000 duša u najstarijem delu grada, u prilog ide što je oduvek stecište noćnog života "Malog Pariza", kao i da su odavde potekle mnoge druge velike zvezde jugoslovenske estrade.

Kroz vekove prijateljstvo su ovde negovali pravoslavci, Romi i većinski muslimani. Đurđevdane i Božiće, Bajrame i ramazane, i danas slave zajedno. Pozivaju se sve komšije, bez obzira na veroispovest, a svaki gost je više nego dobrodošao.

(A. D.)