DžEZ pijanista i kompozitor Miloš Miša Krstić otvoriće manifestaciju "Rođendan džeza", koja će od 22. do 28. februara biti održana u klubu "Akademije 28" u Beogradu. Iste večeri nastupiće i istaknuti džez saksofonista Jovan Maljoković (na slici) sa svojim "Balkan salsa bendom".

Druge koncertne večeri, 23. februara, nastupiće jedan od najinteresantnijih autorskih sastava "Fiš in oil", a posetioci će imati priliku da uživaju u jedinstvenim, autorskim instrumentalima prestoničkog benda, zasnovanim na simbiozi bluza, džeza, rokenrola, uz virtuozne i smele improvizacije. Dan kada je objavljena prva džez ploča sa pesmama Livery stable blues i Dixie jazz band one step, 26. februar, obeležiće koncert "Belgrejd diksilend orkestra". Oni će kreirati atmosferu džez klubova iz dvadesetih godina prošlog veka, sa zanimljivim gostujućim muzičarima, nagradama za publiku i rođendanskom tortom.

Pročitajte još -Džez slavi 101. rođendan

Džez sastav "Hot klab ov Belgrejd", čiji repertoar čine sving standardi, klasične džipsi džez numere i evergrin kompozicije sa područja Balkana, prearanžirane u džez maniru, nastupa 27. februara, dok će smotru 28. februara zatvoriti internacionalni sastav "Barselona Belgrejd rijunion" i džez kontrabasista Ivan Kovačević. Ulaz na sve koncerte je besplatan.