NOVOSAĐANI i njihovi gosti će srpsku Novu godinu dočekati večeras na više od 40 lokacija u gradu, uz veliki broj izvođača iz zemlje i inostranstva, na jedinstvenom konceptu "Doček", koji spaja popularnu i elitnu kulturu i slavi bogatstvo različitosti.

Godinu u kojoj nosi epitet Omladinske prestonice Evrope Srpska Atina je dočekala na otvorenom, na gradskim trgovima i parkovima, dok će večeras velika umetnička imena različitih muzičkih pravaca, od klasične i duhovne muzike, do popa, roka, elektronike, panka i hip-hopa, nastupiti u neočekivanim i zanimljivim zatvorenim prostorima.

Tako će virtuozi violine Roman Simonović, solista Londonske filharmonije, nastupiti u Sinagogi, a čuveni Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu gde će, takođe, najmlađima premijerno biti izvedena opera za decu "Baš čelik", a Bane Krstić će sa svojim "Garavim sokakom" održati celovečernji koncert.

"Partibrejkersi" će obeležiti 40 godina rada, a "Ritam nereda" tri decenije postojanja u maloj dvorani "Spensa", gde će publika imati priliku da uživa i u nastupu "Planet ov Zeus" iz Atine, trenutno najpopularnijeg benda u Grčkoj.

Miljenica domaće publike Lena Kovačević nastupiće u pozorišnoj sali NIS, dok će Sana Garić, kao i bend "Bitipatibi" održati koncerte u Kulturnom centru grada. Skaj Vikler nastupiće u Novosadskom pozorištu, a ženski hevi-metal bend "Nemesis" u "Šamrok baru".

Publika će moći da čuje elektronsku eksperimentalnu muziku "Sekond drim" u Matici srpskoj, a u hali Novosadskog sajma "Bek to d ruts".

PROČITAJTE I: DOČEK SRPSKE NOVE GODINE: Džinović u Jagodini, Sneki u Svilajncu, doček u "Tigru"


Legendarno "Atomsko sklonište" iz Pule imaće koncert u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor", a "Del Arno bend" i "Zemlja gruva" u kulturnoj stanici Svilara.

Srpsko-hrvatsko-crnogorski sastav "Maika", koji svira tradicionalni, balkanski melos, nastupiće u Studiju M, a publika će moći da uživa i na koncertu duhovne horske muzike "Iznad istoka i zapada".

U Novom Sadu nastupiće i "Vrum", Sanja Ilić i "Balkanika", Sajsi Em-Si, di-džej BKO, Marko Milićević, Benjamin Fer, Renzo Spiteri, "Josip A Lisac", "Čičini čvorci", "Plavi ptičić", Ludifiko, "Kreativni pogon", kabare "Bre", "Aleksandar Dujin bend" i još mnogo umetnika koji će upotpuniti proslavu.