POSLE ganjanja vanzemaljaca, rešavanja misterioznih slučajeva i istraživanja paranormalnih fenomena, zvezda kultne naučnofantastične drame “Dosije Iks” Džilijen Anderson uplovila je u nove vode. Od petka, 11. januara, na internet platformi Netfliks, u seriji “Seksualno obrazovanje” gledamo je u ulozi psihoterapeutkinje, koja rešava intimne probleme pacijenata i “švrlja” po spavaćim sobama zaljubljenih parova. Zapravo, ovo je priča o tinejdžerskim mukama i odrastanju, a glavni dasa je Otis Tompson koji ima sreću da mu je majka stručnjak za “one” probleme.

Komedija “Seksualno obrazovanje” na iskren i duhovit način obrađuje temu modernog shvatanja mladalačkog doba, odnose prema prijateljstvu, vezama, intimnom zbližavanju, identitetu, ljubavi... Radnja smeštena u fiktivnom gradu Murdejlu, a u potpunosti snimljena u Velsu, spakovana je u osam epizoda kroz koje će nas voditi 21-godišnji glumac Ejsa Baterfild, poznat po ulozi u ratnoj drami “Dečak u prugastoj pidžami” (2008) i avanturističkom filmu “Igo” (2011).


PROČITAJTE JOŠ: ZBOG AFERE SA KARLEUŠOM PODIGAO SRBIJU NA NOGE: Ko je ekscentrični fudbaler o kome svi pričaju?

Srednjoškolac, jedinac, potkovan znanjem o najlepšem treningu u paru sa vrhunskom završnicom, odlučuje da pomogne školskim drugovima i odgonetne im sve misterije u vezi sa seksualnim užitkom. Kako? Pa, ovaj pomalo asocijalan mladić oduvek je uz majku bio okružen raznoraznim priručnicima i video-klipovima, te se u njihovoj kući otvoreno govorilo o temama koje su u drugim domovima bile tabu. Zato će Ejs sve što je dotad naučio dobro da iskoristi - sa drugarom Erikom i mudrom buntovnicom Mejv otvara svoju kliniku gde će njihovi vršnjaci moći da se suoče sa seksualnim problemima. Radeći sa tinejdžerima, Otis shvata da je i njemu potrebna seansa, jer pokazuje nedovoljno interesovanja za “akciju”.

Sudeći po prvim reakcijama gledalaca, specijalni agent Ef-Bi-Aja Dejna Skali lepo se snašla na novom zadatku. Posle 11. nastavka megapopularne serije iz devedesetih, koji se prikazivao prošle godine na Foksu, Andersonova je odenula beli mantil i počela za promenu da se zanima za probleme Zemljana. Možda je shvatila da istina nije “negde tamo”.