Divni ljudi, divna deco, ni sami ne možete da zamislite koliku podršku imate u ostatku Srbije. Veoma sam uzbuđena, prezadovoljna i presrećna što sam sa vama ovde i što ću vam pesmom pomoći da istrajete u svojoj borbi za život. Ovim rečima, danas tačno u podne, okupljenim građanima severnog Kosmeta na ploči u severnoj Kosovskoj Mitrovici, obratila se srpska folk diva Svetlana Ceca Ražnatović.

Ona je, jednoipočaovnim koncertom, podžala srpski narod koji se već dvadesetak dana bori protiv bezrazumnih i antisrpskih taksi koje je Priština uvela na sve prozvode koji dolaze iz centralne Srbije i BiH.

- Zastala mi je knedla u grlu kada sam videla onu mladu i prelepu decu koja su ovde ugrožena - rekla je u kratkom obraćanju novinarima Ceca Ražnatović i priznala da joj je potekla suza kada je čitala parole "svete zašto su ugrožena naša deca“.

- Želim da i ova deca ovde mirno spavaju, da njihovi roditelji budu spokojni dok ih ogajaju i sigurna sam da mi ovo nije i neće biti poslednji put. Doći ću opet jer sam deo ovog naroda, pripadam ovde i to sam osetila čim sam kročila na prostor Kosova i Metohije - rekla je Ražnatović.

POKLON – GRB GRADA U ime Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ceci je zahvalio predsednik Aleksandar Spirić koji je uručio grb grada i buket cveća. - Budite sigurni da će ovaj poklon imati posebno mesto u mojim vitrinama, jer ste se pokazali kao izvrsni domaćini velikog srca – rekla je Svetlana Ražnatović.

Ona se zahvalila medijima koji su pomogli da se ovaj koncert najavi, jer je odluka o dolasku u Kosovsku Mitrovicu doneta bukvalno preko noći.

Ni kiša koja je čitavog dana padala, ali i hladno vreme nisu sprečili više hiljada građana da dođu i pozdrave folk pevačicu koja je solitički koncert otpočela pesmom „Vazduh koji dišem“. Tokom čitavog nastupa publika je bespoštedno nagrađivala aplauzima svaki hit, a čulo se i mnogo poziva da ponovo dođe u Kosovsku Mitrovicu.

Bilo je i onih koji su joj predlagali da ostane jer, kako su rekli, „odavde nema nazad“.
- Mogu ja ovde i da ostanem, jer sam uvek bila uz svoj narod. To isto čini i moja porodica i zato znajte da ćete uvek imati moju podršku. Ukoliko vam bude bilo potrebno rado ćemo organizovati i neku humanitarnu pomoć – poručila je okupljenima popularna Ceca.

Foto: Ivan Radulović

Muzički spektakl na Ploči ispred studentskih domova završen je zajedničkom fotografijom sa studentima Prištinskog univerziteta koji su na ustima nosili natpis „100 odsto taksi, 0 odsto slobode“.


Foto: Ivan Radulović
Foto: Ivan Radulović
Foto: Ivan Radulović
Ceca sa ćerkom Gorana Rakića predsednika Srpske liste
Kako je Ceca u poslednje vreme veoma aktivna na društvenoj mreži "Instagram", sa pratiocima je podelila fotografiju i snimak sa administrativne granice.