GRUPA "Zvuk ulice", koja je imala kultni status sedamdesetih, vratila se na scenu posle 40 godina i u petak u Beogradu predstavila album prvenac "Kao začaran" u izdanju "Kroacija rekordsa". "Zvuk ulice" je bend u kome su, još pre "Idola", zajedno svirali pokojni Vlada Divljan i Zdenko Kolar, a kasnije im se u slavnoj grupi priključio glavni autor i bubnjar "Zvuka" Slobodan Kokan Popović. Grupa je, sa Kolarom i Popovićem kao osnovom, obnovila rad 2015, a na albumu se nalazi kompletno nov materijal, osim pesme "Amelija", snimljene 1979. sa Divljanom, i "Ponovo u Beogradu '18", koja je bazirana na jednoj staroj numeri "Zvuka".


PROČITAJTE JOŠ - ''Čorba'' od Brizbejna do Perta (Foto)

Promociji u prodavnici izdavača prisustvovale su brojne ličnosti iz sveta rokenrola - producent albuma Dušan Kojić Koja, Vladimir Jakšić Musa (eks "Revolveri"), Vlada Janković Džet, Branko Isaković, Dragan Mitrić, Petar Janjatović, Aleksandar Žikić...

- Ovo nije epilog, niti nastavak. Ovo je novi projekat, novi bend koji želi da traje na sceni - istakao je Kokan Popović i predstavio grupu koju, pored njega i Kolara, sada čine Dragana Milković (klavijature, vokal), Miloš Milosavljević (gitara, vokal) i Duško Trnavac (saksofon).

- Rad sa Kokanom i ovom ekipom bio je veoma težak, ali je, s druge strane, učinio život lepšim - naglasio je Kolar. - Ako mi nešto prija u životu, to je da imam na vratu okačenu gitaru i da sviram. To su mi oni dozvolili.

Grupa je, zatim, u obližnjoj "Baraci" priredila okupljenima mini-koncert, odsviravši nekoliko pesama sa albuma.