MADA je odavno mogla da ima uspešnu pevačku karijeru, Jovana Nikolić Mišković je prednost davala privatnom životu. Možda će novi singl i spot "Nedostaješ", tekstopisca i kompozitora Aleksandre Milutinović, koji je objavila pre dva dana, potpuno preusmeriti njen estradni put. Supruga biznismena Marka Miškovića, sa kojim ima petogodišnju ćerku Antoninu,naglašava da joj je zadovoljstvo što sarađuje s jednim od naših najpoznatijih muzičkih autora. Ćerka snimatelja i reditelja Božidara Bote Nikolića i unuka narodnog heroja i nekadašnjeg jugoslovenskog ambasadora Vladimira Rolovića, veruje da će se nova pesma dopasti publici.

- Aleksandra i ja smo ranije sarađivale na pesmi "S mesta se pomeri", a sada je za mene napisala i komponovala "tešku" baladu - kaže za naš list Jovana Nikolić. - Njene melodije su arhaične i neuobičajene, sa tužnim i setnim rečima koje samo ona može da ispolji kroz muziku. Kada sam 2010.objavila prvi album "Udahni duboko", šokirala sam se koliko su se mediji interesovali za mene. Bilo im je zanimljivo moje poreklo, čija sam ćerka i unuka. Pravila sam velike pauze u karijeri, ali sam naučila da dozirano dajem informacije, i gde i kada da se pojavim.

* Da li je sada pravi trenutak da se ozbiljnije posvetite karijeri?

- To je neminovno. Sad ili nikad! Kada se za nešto opredelim, veoma sam uporna. Do sada nisam mogla na pravi način da kanališem privatni život i muziku. Porodica, ljubav i dete su mi na prvom mestu. Veoma sam posvećena majka i kada idem na snimanje vodim i ćerku sa sobom. Antonina je sada porasla, pa mogu više da se posvetim muzici. Imam u sebi emocije koje želim da ispoljim kroz muziku, a to ranije nisam iskoristila. Planiram da objavim još jednu pesmu, a sledeće godine i album. Želim da snimim kvalitetne pesme i već imam više od pola albuma.

* Marija Šerifović vas je nedavno javno "kandidovala" za srpskog predstavnika na "Evrosongu"?

- Marija hvali nekog samo kada ima razloga za to. Ona je moj veliki prijatelj i znam da bi volela da se više aktiviram na profesionalnom planu. Družimo se dugo i od početka je uključena u moju karijeru. Njena želja je da učestvuje na "Evrosongu". Mada nisam imala takve ambicije, bila bih počastvovana da predstavljam zemlju na tom takmičenju. Ali nisam sigurna da bi mi išlo baš tako lako. Potrebno je veliko odricanje, ne samo dobra pesma i šou. Mnogi moji prijatelji i sestra Maša, koja je moj glas razuma, voleli bi da me vide na "Evrosongu". Već sam dobila podršku Miloša Bikovića, Vesne Čipčić, Nine Lečić i mnogih drugih.


PROČITAJTE I: Jovana Nikolić: “Dobar si” za novi početak (VIDEO)* Šta na to kaže vaš suprug Marko?

- Nemam njegovu podršku kada je reč o "Evrosongu", nije pristalica festivala, ali me ne sputava u tome. Podržava me u poslu kojim se bavim, mada ne učestvuje u biranju pesama jer ne sluša domaću muziku i pripada drugoj profesiji. Od mojih pesama najviše mu se dopada "Nismo smeli", koju sam snimila u duetu sa Marijom Šerifović

* Da li je teret ili prednost biti ćerka Bože Nikolića i unuka Vladimira Rolovića?

- Zahvaljujući tatinom poslu imala sam sreću da rastem uz sjajne ljude, velikane našeg filma i glumišta i osećala se plemenitije zbog toga. Imala sam čast da nam kroz kuću prolaze edukovani ljudi, pravi intelektualci.