Miloš Biković danas važi za jednog od najuspešnijih srpskih glumaca. Kao što je poznato, on uveliko gradi karijeru u Rusiji, a prisetio se svog odrastanja i nekih teških momenata koji su se deselili devedesetih godina prošlog veka.

- Ja sam devedesetih bio dete. Sećam se nemaštine, krize, malo nasilja u školi i u kraju, bombardovanja. Ali devedesete se nisu završile 1999. godine. Samo su se malo maskirali akteri, pritajili su se, jer taj duh i dalje postoji, samo u manjoj meri. Primitivni duh u kom pobeđuju jači, ali i luđi, duh besmislene agresije i autodestruktivnosti, kao i duhovna kriza koja sa sobom povlači srozavanje svih ljudskih vrednosti - rekao je Biković.

On je naveo da su dvojica njegovih drugara izgubila život.

- Krajem devedesetih sam u saobraćajnoj nesreći izgubio drugara kog sam poznavao deset godina. Vozači su bili pod uticajem droge koja se tada "rasturala". On je samo stajao na ulici. U gimnaziji nam se ubio drugar iz odeljenja. Pištoljem je sebi oduzeo život. Imao je 15 godina. U mojoj i susednim školama slučajevi ubistva i samoubistva bili su česti - rekao je glumac.

IZVOR: Hello