UZBUDLjIVA, ovogodišnja nova sezona serijala "Šifra Despot" stiže nam u nedelju u 21.05 na televiziju Pink. Tokom prvih 26 epizoda upoznali smo Despota Despotovića (Đorđe Marković), kompjuterskog stručnjaka, njegovog oca Životu (Radoslav Rale Milenković), bivšeg oficira JNA, majku Rumenku (Branka Šelić), kondukterku u penziji, devojku Milenu (Tamara Krcunović) i ostalu mnogobrojnu rodbinu i prijatelje. Predstojeću sezonu, autor i scenarista Radoš Bajić obogatiće sa još mnoštvo likova. Do sada je u ovom ostvarenju igralo oko 160 glumaca, a Bajić najavljuje još 120 novih uloga. U njegovim dosadašnjim projektima, poput "Selo gori, a baba se češlja", "Ravna gora", "Psi laju, vetar nosi", priču nose mali ljudi, koji odslikavaju naše društvo, pa je tako i sada, u seriji "Šifra Despot".

- Uvek su u središtu mojih priča ljudi iz naših podneblja. Na neki način se nad sudbinom malog čoveka, kao paradigme, preliva sudbina celog naroda. U tom odjeku je veoma važno kako u "Šifri Despot" Života, otac Despotov, komentariše stvarnost, prošlost, pa i koje su njegove projekcije budućnosti. Moram reći da smo tu mnogo toga pogodili - kaže Bajić. Budući da Radoš dobro zna da skroji uloge po meri glumca, u "Šifri Despot" ponovo ćemo gledati neke od omiljenih aktera iz serije "Selo gori, a baba se češlja", kao što je Ivan Vučković u ulozi popa Đorđa, kao i glumca koga Bajić posebno ističe kao "svoje čedo, jednog od najboljih srpskih komičara" - Nenada Okanovića. U drugoj sezoni očekuju nas i Tihomir Stanić, Ivan Vučković, Branko Jerinić, Bora Nenić, Suzana Mančić, Milan Kalinić, Marija Petronijević, Nada Macanković, Irfan Mensur, Ivan Zablaćanski, Dragan Vujić Vujke, Anja Mandić...

PROČITAJTE JOŠ - Mitrović: Šifra Despot je jedan od najznačajnijih projekata TV Pink (VIDEO)Glavni lik, bojažljivi Despot Despotović, doživeće transformaciju u novim epizodama, koje ćemo gledati nedeljom.

- Taj zaokret je vrlo važan. Ovo je topla, dirljiva, porodična priča, a ujedno je i slika našeg društva. Nama je potrebno ogledalo kako bismo znali gde smo, i kako bismo videli širu sliku - ističe Đorđe Marković.

REDITELjSKO POJAČANjE

PRETHODNI ciklus zajedno su režirali Dejan Zečević i Radoš Bajić, a sada im se pridružuju još dva reditelja - Jelena Bajić Jočić i Ćorđe Stanimirović. - Posao ćemo još dodatno podeliti među sobom, ali s obzirom na to da imamo uigranu ekipu, već imamo uspostavljen sistem. Ipak, svako od nas će doneti nešto svoje ovom projektu, te će to doprineti još većem kvalitetu - otkriva Dejan Zečević.