MADA nova sezona još zvanično nije počela, pojedine televizije pustile su u etar glavne adute za predstojeću jesen. Za razliku od druga dva komercijalna kanala (Pink i Hepi), koji i ove godine igraju na sigurnu rijaliti "kartu" ("Zadruga", "Parovi"), Prva je rešila da se za visoke rejtinge izbori domaćim serijskim programom. Čak tri premijere ponudiće gledaocima u ponedeljak (17. septembra), što je redak slučaj na domaćim televizijama. Nakon što u 20.00 upoznamo "Pogrešnog čoveka", telenovelu koju Prva snima u koprodukciji sa hrvatskim RTL-om, od 21.00 nastavljamo da se družimo sa omiljenim junacima u drugoj sezoni sapunice "Istine i laži". Sat kasnije očekuje nas takođe drama, ali u "Urgentnom centru". Drugi ciklus donosi mnogobrojne promene, a emitovaće se svakog ponedeljka i utorka.


PROČITAJTE JOŠ - STIŽE POJAČANjE: Šta sledi u novoj sezoni serije "Istine i laži"?

Telenovela hrvatske producentkinje i scenaristkinje Jelene Veljače "Pogrešan čovek", koja se već mesecima snima u Beogradu, prati nesrećnu sudbinu samohrane majke Lee (Ivana Roščić). Ona mora da savlada najveći strah i traumu kako bi se suočila sa davno zaboravljenim ocem svoje bolesne 16-godišnje ćerke Zoe (Dora Dimić Rakar), za koju se veruje da je začeta tokom silovanja. Lazar (Emir Ćatović) je jedini koji može da spase život njenom detetu.

Jedan od glavnih glumaca, Petar Benčina, smatra da "Pogrešan čovek" ima sve adute da osvoji srca gledalaca.

- Ozbiljan rediteljski tim koji predvode Dejan Zečević, Slobodan Skerlić, Goran Rukavina i Nebojša Radosavljević Čupko čini ovu priču uzbudljivom i dinamičnom. Podela uloga je, takođe, sjajna. Beogradsku porodicu igraju prave legende Marko Nikolić, Dara Džokić, Gorica Popović, Branislav Lečić, a tu smo i Bojana Stefanović i ja. I hrvatska ekipa sastavljena je od vrhunskih filmskih i pozorišnih glumaca. To su fenomenalni ljudi, sjajne kolege i sve zajedno "miriše" na dobro. Radni dani nam počinju veoma rano, ali tu je uvek raspoloženi Marko Nikolić da nam uz vic olakša snimanja u svitanja - otkriva Benčina.

"Urgentni centar"

Ekranizacija "Pogrešnog čoveka" trajaće do aprila sledeće godine, a iz produkcije poručuju da je u planu 180 epizoda.

I za novu "rundu" od 173 epizode serije "Istine i laži", koja je u prvoj sezoni oborila sve rejtinge glednosti, autori iz produkcijske kuće "Smart medija" kažu da će nastaviti da niže uspehe. Tome će ponajviše doprineti uzbudljivi i nepredvidivi zapleti, kojih u novim epizodama ima više nego ranije. Glumačkoj ekipi, koju predvode Jana Milić, Zoran Pajić, Stefan Buzurović, Jelena Gavrilović, Svetislav Bule Goncić, Ljiljana Dragutinović, Feđa Stojanović i Vladimir Kovačević pridružili su se Ivana Dudić, Jelisaveta Karadžić, Kristina Jovanović, Sofija Juričan, Aleksandar Srećković Kubura i Miljenko Prljeta.

ZAMENE NIJE samo Katarina Radivojević posle prve sezone "Urgentnog centra" okačila beli mantil o klin. Njenim stopama krenuli su Bojan Perić, čiju će ulogu stažiste Nikole Ristića preuzeti Miodrag Dragičević ("Čizmaši") i Danica Maksimović.

Da novi glumci imaju veliku odgovornost, potvrđuje Ivana Dudić:

- Tumačim lik Une Radović, i to je sve što sad mogu da vam kažem. Polako ulazim u ulogu, jer se snimanje tek zahuktava. Verujem da sam se super uklopila, družimo se svakodnevno i samim tim i odlično sarađujemo. Moramo da "prebacimo2 nivo koji je serija već dostigla, pa svi mi koji smo novi u ekipi snosimo jednu vrstu odgovornosti da budemo jednako dobri kao što su naši prethodnici - poručuje Dudićeva.

Uzbudljive, dramatične i potresne priče iz medicinske ustanove, u kojoj se lekari i ostalo osoblje bez pauze i predaha bore da spasu ljudske živote, dočaraće nam drugi ciklus serije "Urgentni centar". Njeni junaci prolaze 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, kroz dinamične situacije. Nekad je reč samo o rutinskim pregledima, a ponekad moraju da se suoče sa pacijentima koji boluju od neizlečivih bolesti. Za to vreme, ljudi u belom proživljavaju i ličnu dramu, jer svako od njih ima privatne jade.

PROČITAJTE JOŠ - Maraton u belim mantilima

Druga sezona donosi i nova glumačka imena. Uz Ivana Bosiljčića, Tamaru Krcunović, Marka Janjića, Ivana Jeftovića u novih 60 epizoda gledaćemo Draganu Mićalović, Ivanu Dudić, Jelisavetu Teodosić, Dubravku Mijatović i mnoge druge.

Mićalovićeva igra buntovnicu Petru, koja ima problem sa autoritetom.

- Mada je preke naravi, ona poštuje sve to što joj posao nalaže da uradi. Svi je vole, jer je Petra takva - luckasta i uvek kaže ono što misli - opisuje svoj lik Dragana.

"Pogrešan čovek"

Milica Janketić, koja je u novoj sezoni preuzela od Katarine Radivojević ulogu glavne sestre Kaje, kaže da su se novi glumci sjajno uklopili u uigranu ekipu, i otkriva kakve nas ljubavne zavrzlame očekuju od ponedeljka.

- Biće svašta. Imam čak nekoliko ljubavnih priča, a jedna od njih je ona sa dr Arsićem (Bosiljčić), koja se prepliće od početka serije. Za ostale ne bih mnogo da otkrivam, gledaćete.

"Urgentni centar" je rimejk popularne američke serije ER, koja je početkom prošle decenije bila veoma gledana u Srbiji.