GRUPA Bajaga i "Instruktori" će, u sklopu promocije novog albuma "U sali lom", održati veliki beogradski koncert 1. decembra u "Štark areni", a ulaznice su od danas u prodaji. Mogu da se kupe preko "Eventima" i koštaju od 1.300 do 2.400 dinara.

Biće to drugi nastup proslavljenog benda u ovoj dvorani. Prvi put su "Arenu" napunili u decembru 2006, kada su promovisali album "Šou počinje u ponoć". Solistički koncert u Beogradu Bajaga i "Instruktori" će održati pet i po godina posle nezaboravnog kišnog spektakla na Kalemegdanu 2013. Uz mnoštvo starih hitova i pesama sa novog albuma, grupa najavljuje posebna iznenađenja za obožavaoce.

Pročitajte još: Bajaga i "Instruktori" objavili "U sali lom" (VIDEO)

- Drago mi je što koncert pada u vreme kad se svira u zatvorenom prostoru, pa nas sigurno neće ometati kiša - kaže Bajaga. - Ima povoda da se vratimo u našu najveću halu. Turneja na kojoj izvodimo odabrane stare hitove, uz nove pesme, prolazi fenomenalno. Svirali smo, između ostalog, u pulskoj "Areni", na "Egzitu", a publika sada može da očekuje proširen repertoar, jer je Beograd, ipak, naš grad. Biće dosta gostiju, ali ne bih otkrivao imena. Spremamo pravi spektakl.

Bajaga i "Instruktori" su u aprilu objavili 12. studijski album "U sali lom" ("PGP RTS" i "Kroacija rekords") koji je odlično prihvaćen kod publike, što se najbolje vidi na koncertima. Do sada su objavili tri spota, za naslovnu pesmu, baladu "Bilo bi lako" i numeru "Može da te ubije grom", a hitovi su i duet Bajage i Žike Milenkovića "Severac", nostalgična "Noćima sanjam", poletna "Savršen dan"...