SLAVNI duo „2 čelos“, posle dva koncerta u Sava centru, zatim i ispunjene Arene, priredio je pred više od 15.000 obožavalaca, prvi spektakl pod vedrim nebom u Beogradu, na Kalemegdanu, uz posebno iznenađenje – gostovanje Željka Joksimovića.

Publiku si zagrejali Iva Ikon i najmlađi srpski roker Nikola Džoni Ranković, a Stjepan Hauser i Luka Šulić, čim su se zajedno sa gudačima pojavili na sceni, dobili su glasne ovacije.

Pročitajte još: Bah je bio roker svog doba

- Hvala vam što ste došli u ovako velikom broju. Biće ovo divno veče - poručili su zajednički vrsni violončelisti i, posle Vangelisa za početak, nastavili da nižu obrade čuvenih filmskih klasika koje su snimili na aktuelnom albumu „Score“. Kada su laganiji, romantični deo večeri priveli kraju, uz "Smooth Criminal“ Majkla Džeksona podsetili su kako je počela njihova priča sa obradama svetskih pop-rok hitova. Gudači su, zatim, napustili binu, počela je prava „rok grmljavina“.

Najpoznatiji rif 21. veka iz „Seven nation army” benda „White stripes“ fantastično je zazvučao i uz violončela. Najzastupljeniji u tom delu koncerta bili su AC/DC („Thunderstruck“, „You shook me all night long“, „Highway to hell“, „Back in black“), uz „Prodidži“(„Voodoo people”), „Stonse“ („Satisfaction“), „Nirvanu“ („Smells like teen spirit“), Ganse“ („Welcome to the jungle“), a huk za vreme „Trooper”-a komotno može da se meri sa momentima kada ovu metal „himnu“ izvode „Ajron mejden“.


Pročitajte još: VIVALDI PRED NOVI ALBUM: "2 čelos" sprema beogradski koncert i disk

„2 čelos“ su sve iznenadili kad su na bisu počeli da sviraju „Lane moje“ a koji sekund kasnije, na scenu je izašao Željko Joksimović.

- Veliki aplauz za muzičke vanzemaljce. Jako mi je drago što sam deo ovog spektakla - oduševljeno se obratio publici Joksimović i dobio gromoglasan aplauz.


Ko je, međutim, pomislio da će završnica proteći u mirnim tonovima, prevario se. Kalemegdan je opet „eksplodirao“, sad uz planetarne pop hitove „Wake me up“ i „Despacito“, ali i uz – veličanstven vatromet.


Bubnjar Dušan Kranjc je napustio binu i prepustio da čelisti, za sam kraj, podare oduševljenoj publici još i „Viva la vida“ i „With or without you“ iz repertoara „Coldplay“-a, odnosno, U2.

Spektakularni kadrovi sa video bimova, savršeno upotrebljena pirotehnika, egzibicije poput Stjepanovog sviranja dok leži na pozornici i spuštanja sa čelom u publiku, vrlo specifičan humor koji im nikad ne manjka... Sve su to bili „začini“ koji su doprineli da, kada se bude podvlačila crta na kraju godine, koncert „2 čelos“ bude među onim koji su obeležili 2018.