LEGENDARNI Brajan Feri, jedan od pionira glam-roka sedamdesetih godina prošlog veka, u petak veče, pred oko 10.000 posetilaca održao je sjajan beogradski koncert u „Štark areni“, i po četvrti put u poslednjih 12 godina oduševio vernu publiku u srpskoj prestonici.

Nepretenciozno, uglađeno, svedeno, u najboljem maniru starog šarmera koji i u osmoj deceniji, utisak je, sa lakoćom održava zavidan nivo kvaliteta koncerata, velikan je u sat i 45 minuta isporučio probran repertoar – kako iz „Roksi mjuzik“ perioda, tako i sa solo albuma, pa su poštovaoci svih faza njegovog rada bili zadovoljni.

Pročitajte još - Brajan Feri posetio Narodni muzej, zadivljen skulpturama iz Lepenskog Vira

To su pokazivali ispoljavajući visok stepen muzičke kulture, i nagrađujući Ferija aplauzima i ovacijama baš kada treba.

Posle uvodne „The main thing” sa „Roksi mjuzik“ albuma „Avalon“, Brajan je odmah, u ranoj fazi, ispucao dva velika solo hita – „Slave to love” I “Don’t stop to dance”. Povremeno sedajući za klavir, on je, zajedno sa impresivnom ekipom pratećih muzičara, vodeći računa o dinamici koncerta, vešto miksovao dobro poznate teme sa onim koje ne spadaju u njegove najveće hitove, ali su drage posvećenim zaljubljenicima.

Foto T. Ćirić

Pročitajte još - Brajan Feri: Beograd je fantastičan

Nanizale su se “Out of the blue”, “Do the strand”, “A waste land”… Lagano se pevušilo i njihalo dvoranom, praznog hoda nije bilo. Stoga, nije ni čudo što se začuo gromoglasan huk kad je Feri pitao publiku da li joj se dopada ovakav izbor pesama.


Foto T. Ćirić

Na prve taktove „More than this“ svi su oduševljeno odreagovali, da bi se sve to ubrzo prelilo i u “Avalon”. Koncert je, praktično, predstavljao jednu celinu, bez bisa. Za trijumfalnu završnicu su sačuvane „Let’s stick together” i „Jelaous guy“, a majstoru glas nije zakazao ni kad je trebalo odzviždati melodiju u obradi klasika Džona Lenona.


Foto T. Ćirić

Možda je tek poneko ostao razočaran što je ove večeri izostala, recimo, “Kiss and tell” ili obrada „I put a spell on you“, ali, generalno, zadovoljstvo na licima posetilaca pri napuštanju dvorane jasno je govorilo da veliki umetnik Brajan Feri ni ovoga puta nije razočarao, naprotiv.


Foto T. Ćirić


Foto T. Ćirić