Glumac Steve Guttenberg je rekao da ćemo možda gledati ''Police Academy 8'', piše IGN Adria.

Za one rođene posle 1990. godine, ''Police Academy'' je bio popularna franšiza sa čak sedam delova, snimljenih između 1984. i 1994. godine. Prvi deo je zaradio 155 miliona dolara, a koštao je svega 4,1 milion.

U međuvremenu je urađeno ukupno šest nastavaka, od kojih poslednji ima impresivnih nula odsto na Rottentomatoes sajtu, a u kojem su glumili, između ostalih, i Christopher Lee i Ron Perlman.. Serijal je zaradio neverovatnih 239,643,235 dolara, a paralelno sa filmskom serijom je nastala i crtana serija u trajanju od 65 epizoda, kao i televiziska serija iz 1997. godine.

Posle igrane serije, Paul Maslansky, producent svih filmova i igrane serije je godinama pokušavao da oživi serijal. U međuvremenu su preminuli glumci kao što je George Gaynes, koji je igrao Komadanta Lassarda, Bubba Smith koji je glumio Hightowera, David Graf poznatiji kao nezaboravni Tackleberry i drugi.

PROČITAJTE JOŠ - ''Die Hard 6'' će se jednostavno zvati "McClane"

Pre par dana Steve Guttenberg (Mahoney) je odgovarajući na pitanje u vezi serije na Tviteru napisao: "Sledeći deo 'Police Academy' stiže" i nastavio sa "Za sada bez detalja, sem da je scenario napisan i da ga upravo čitam".

Nema sumnje da će ovo mnogim fanovima dati, ako ništa drugo nadu da se franšiza nastavi. Do tada, valja izbindžovati prethodne delove, animirane i igrane serije. Biće ovo duga zima...