IMPRESIVNO, peto izdanje festivala "Si dens" na plaži Buljarica u Budvi završeno je u subotu, a poslednje, treće veče posebno su obeležili Bajaga i "Instruktori" i Alis Merton. Publiku je zagrejao Rambo Amadeus svojim najvećim hitovima poput "Balkan boj" i "Urbano, samo urbano", a zatim je, prvi put na ovom festivalu, nastupio Momčilo Bajagić sa bendom.

Pročitajte još: "Si dens": "Van Gog" za početak

- Radujem se ovoj svirci. Kao grupa imamo još jednu neostvarenu želju - da nastupimo u Južnoj Americi - kratko je, pred izlazak na scenu, za "Novosti" istakao Bajaga. Koji minut kasnije, zajedno sa "Instruktorima", priredio je publici nezaboravno veče uz stare hitove, ali i one sa aktuelnog albuma "U sali lom". Na scenu je zatim izašla glavna inostrana zvezda ovogodišnjeg festivala, Alis Merton. Svojim nastupom slavna pevačica je opravdala očekivanja i osvojila simpatije publike. Za kraj je izvela veliki hit koji ju je proslavio, "No roots", obrativši se okupljenima:

Pročitajte još: Festival "Si dens": Zvezde stižu u Buljaricu

- Molim vas isključite telefone i igrajte kao što nikada niste. Volimo vas. Hvala, "Si dens".

Festival je završen nastupom čuvenih di-džejeva Pola Kelkbrenera i Marka Nastića. Publika je mogla da uživa u sjajnom provodu koji je trajao tri dana bez prekida, od 0 do 24 časa.

PREKO 47.000 POSETILACA

TOKOM tri noći i dana kroz festivalske kapije na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, prošlo je preko 47.000 posetilaca iz gotovo 30 zemalja.

- Moram da kažem da je "Si dens" ove godine ispunio i moja lična očekivanja i očekivanja svih nas - izjavio je Dragan Krapović, predsednik Opštine Budva. - Ogroman broj ljudi, veoma dobra atmosfera, i mislim da je pun pogodak u svakom smislu nova lokacija. Festival je sad završio svoju inicijalnu fazu od prvih pet godina i računam da će u drugom petogodišnjem periodu konstantno rasti. Svetla budućnost očekuje "Si dens".