BULEVAR oslobođenja, centralna ulica u Leskovcu, i ove godine mirisaće na đakonije od mesa koje će biti pripremane na više od 30 štandova tokom tradicionalnog sedmodnevnog festivala roštilja. Ovogodišnja "Roštiljijada" održava se od 27. avgusta do 2. septembra, a organizatori najavljuju program sa mnogo različitih sadržaja koji imaju za cilj da povećaju broj turista za oko 30 odsto.

Stariji ljubitelji roštilja će ove godine po 29. put osetiti čari privredno-turističke manifestacije po kojoj je grad na Veternici nadaleko poznat. Pored nadmetanja majstora roštilja, vrhunac manifestacije biće pravljenje najveće pljeskavice na svetu 30. avgusta. Lanjska velika pljeskavica napravljena je od 65 kilograma mesa. Dan kasnije održaće se takmičenje učenika ugostiteljskih škola. Pored uživanja u specijalitetima sa skare, dobar motiv da se dođe na "Roštiljijadu" biće koncerti poznatih imena sa domaće estrade - Željka Joksimovića, Mire Škorić, Alena Islamovića, Dejana Petrovića i "Big benda", "zvezda Granda" i Dragane Mirković.

Pročitajte još - Dragana Mirković na zabavi sa Trampovim sinom

- Očekujemo u tih sedam dana više od pola miliona posetilaca iz Srbije i zemalja u okruženju - kazao je Nebojša Kocić, direktor leskovačke turističke organizacije. - Nadamo se da će broj turista ove godine bići veći za oko 30 odsto. Na večernjim koncertima očekujemo na desetine hiljada ljudi. Obezbedili smo binu koja će biti otvorena sa svih strana, kao i velike LED ekrane kako bi doživljaj bio potpun.


Tokom "Roštiljijade" na bini u centru grada nastupaće i lokalni bendovi i kulturno-umetnička društva, a u pratećem programu su i stručna predavanja i takmičenja u kuvanju.