JUBILARNO, 10. izdanje "Eks-ju rok festa" u Starčevu kod Pančeva biće održano u subotu veče i u nedelju od 21 čas na Trgu neolita, uz besplatan ulaz, a glavne zvezde su "Kerber" i "Vlada Džet bend".

Legendarni Vlada Janković Džet, jedan od pionira našeg rokenrola, zasviraće sa svojom grupom večeras. Prethodno će nastupiti lokalni muzičari raznih generacija, od 1968. naovamo, pošto je ovogodišnje izdanje festivala posvećeno i obeležavanju pola veka rokenrola u Starčevu.

Pročitajte još - Inspektor Blaža u Starčevu

- Sarađivao sam sa ovom manifestacijom kao voditelj, a sad konačno dovodim svoj bend. Imamo pojačanje, Borka Mitića, koji je petnaestak godina svirao u Kanadi. On je gitarista poput Satrijanija, ali sam ga pripitomio - priča Vlada Džet.

Sutra će se na sceni pojaviti pančevački "Rezervni plan", kao i grupa "Vesele osamdesete" koja izvodi hitove jugoslovenskog rokenrola, a zatim će uslediti nastup "Kerbera".

- Bićemo počastvovani publikom u Starčevu, jer očekujemo da je edukovana. Mi smo usviraniji neko kad smo bili mlađi. Životno iskustvo mora kroz muziku da izađe u nešto mnogo veće nego što je puka zabava. Kompletni smo, jedva čekamo da se vidimo - poručuje pevač "Kerbera" Goran Šepa Gale.