MNOGI se slažu da je u emisiji oštra, britka. Neki su time oduševljeni, drugi iznenađeni, a dobar deo njih zaprepašćen. Važno je da ravnodušnih nema i da je emisija "Između redova" Dušice Dejić na TV Belami rado gledana među Nišlijama, ali i na jugu Srbije. Autorka veli da joj je važno da gledaoci budu zadovoljni i da, koliko je to moguće, "zajedničkim snagama utičemo da se neke nepravilnosti isprave".

- Pomaka ima. Ne u onoj meri u kojoj bismo svi želeli, ali ipak ima. Teme biram u skladu s interesovanjem gledalaca (minimalac, komunalni računi, porez na imovinu, zakoni, uredbe, socijalna i spoljna politika). To mi je osnovna vodilja u novinarskom radu. Sagovornicima postavljam pitanja koja bi im postavio običan čovek na ulici, ali nije u mogućnosti. Pitanja su direktna i konkretna, a od gostiju očekujem odgovore - odgovore u pravom smislu te reči - kaže Dušica Dejić, koja ima poštovanje gledalaca, ali i političara i javnih ličnosti. Ona je jedna od malobrojnih u lokalnim medijima koja drži do profesije koja podrazumeva nepristrasnost i "pravilo druge strane".

Dušica nam otkriva da je u novinarstvo ušla sasvim slučajno.

- U vreme godišnjih odmora javila sam se na oglas TV 5 i počela da radim kao novinar-reporter. Posle tri godine prešla sam na Belami, gde sam najpre radila kao prezenter vesti, potom kao urednik i voditelj "Jutarnjeg programa", a onda i kao urednik centralne informativne emisije "Slike dana". Poslednjih sedam godina uređujem i vodim emisiju "Između redova", koja se emituje radnim danima od 18.15. U pitanju je veoma zahtevna forma. Svakoga dana treba osmisliti aktuelnu temu i obezbediti adekvatne sagovornike za razgovor od četrdesetak minuta.


Pročitajte još - ŽIVOTNA PRIČA RADE ĐURIĆ: Nisam uspela u svemu onome u čemu mislim da jesam


Dušica ne krije da je uvek na strani gledalaca, ali i da oni tokom direktnog uključenja mogu da kažu sve što im je na duši, ali bez vređanja gostiju.

- Mogu da iznesu kritiku, ali kultura dijaloga mora biti ispoštovana. S druge strane, mislim da pojedini direktori javnih komunalnih preduzeća i određenih ustanova još nisu shvatili da su oni tu zarad građana i da su, samim tim što su prihvatili direktorsku funkciju, u obavezi da gostuju u emisijama. Postoje teme koje interesuju građane, ali direktori se kriju od novinara. Smatram da je to krajnje neodgovorno i neprofesionalno. Javna funkcija podrazumeva obavezu komuniciranja sa građanima preko medija. Oni koji znaju da rade svoj posao, redovno se odazivaju pozivima medija, ali ima o onih koji su do određenih mesta "zalutali".

"Između redova" je pronašla put do velikog broja gledalaca i u nekoliko navrata je u kategoriji političkih emisija proglašavana za najgledaniju (nagrada Ekran). Prošle godine osvojila je "titulu" najgledanije u konkurenciji svih novinarskih formi koje se prikazuju na svim televizijama u Nišu.