Željno iščekivani film "Extincion" (Istrebljenje) reditelja Bena Janga koji je u potpunosti sniman na lokacijiama u Srbiji, uz oslonac na program poreskih olakšica i podsticaja Filmskog centra Srbije za inostrane produkcije, od 27. jula je ponudu striming servisa i filmske i televizijske produkcije Netfliks.

Tokom vikenda stigle su i prve kritičarske pohvale za ovaj naučnofantastični triler - kritičar Džejk Klajnmen procenjuje da bi ovaj film mogao da bude prvi veliki naučnofantastični film nastao u produkciji Netfliksa.

On je istakao i da “Extincion” pokreće zanimljiva pitanja o našem mestu u univerzumu, kao i shvatanju da ćemo na kraju morati da naučimo da ga delimo sa ostalim inteligentim vrstama.

Pročitajte još - Holivud u luci Beograd

U vremenu brzog tehnološkog napretka, počev od putovanja u svemir pa do veštačke inteligencije, budućnost kakvom je predstavlja ovaj film, ni ne izgleda tako daleka, već naprotiv "izgleda poput nečega za što bi već trebalo da se spremimo". Klajnman naglašava i da “Extincion” "ostavlja utisak filmskog ekvivalenta epizodi serije 'Black mirror' na stereoidima"

Film "Extincion" je režirao Ben Jang, australijski reitelj zapažen po filmu "Hounds of love" od pre par godina, a po scenariju Erika Hajserera, inače, scenariste filmova "Arrival", "The thing", "Lights out", "Final destination 5"...

Na filmu je, posebno u tehničkom delu, radilo i stvaralo mnogo filmskih radnika iz Srbije.