ZA vikend je u Vranju održan prvi "Pivo fest", a obeležili su ga orkestar Dejana Petrovića i beogradska rok grupa "Van Gog". Nakon spektakularnog vatrometa, festival su otvorili Dejanovi trubači, koji su po drugi put nastupili u prestonici južnjačke trube. Petrović, kako ističe, ima veliko poštovanje prema Vranju.

- Iz ovog grada i okoline potiču zaista vrsni trubači, orkestri i veliki majstori trube, tako da, kao što imam poštovanje prema Guči, jednako poštujem i Vranje - kaže Dejan.

Njegov orkestar je to poštovanje izrazio i na koncertu, uvrstivši u repertoar klasik vranjskog melosa, legendarnu kompoziciju "Lela Vranjanka". Pored toga, Dejan svoju ljubav prema pop i rok muzici izražava kroz zvuk svog instrumenta, pa je vranjska publika mogla da uživa u neobičnim obradama hitova Majkla Džeksona, "Idola" i "Ramštajna".

Pročitajte još - APLAUZI POSLE SVAKE PESME: Koncert “Van Goga” u Somboru

Nakon dužeg vremena, bio je ovo novi susret Vranjanaca sa koncertnom predstavom "Van Goga". Vranjska publika, željna ovakvih događaja, spremno je prihvatila da sa bendom otpeva set pesama iz 32 godine duge karijere.

- Ovo leto predstavlja samo deo neprekidne turneje na kojoj je "Van Gog" već pet godina, što je dokaz da je kalorijska vrednost našeg poslednjeg studijskog albuma "Neumeren u svemu" takva da imamo snage, inspiracije i želje da i dalje putujemo od grada do grada - rekao je lider benda Zvonimir Đukić Đule.

Negde pred kraj koncerta u Vranju, Đule nije propustio da oda počast i velikim imenima naše kulture koji su otišli "s one strane duge", kao što su Gaga Nikolić, Bata Živojinović, Milorad Mandić Manda, Nebojša Glogovac, Magi Stefanović, Milan Mladenović, Bojan Pečar, Goran Čavajda Čavke, Arsen Dedić i mnogi drugi. Uz zvuke hita "Anđele, moj brate", spuštena je zavesa na prvi "Pivo fest" u Vranju koji bi, prema najavama, trebalo da postane tradicionalan.