UČENICI četvrtog razreda osnovne baletske škole "Lujo Davičo" iz Beograda ostvarili su veliki uspeh na nedavnom 18. Međunarodnom plesnom takmičenju "Helas" u Atini, osvojivši jednu prvu nagradu, tri treće nagrade i jedno četvrto mesto.

Naši učenici takmičili su se u kategoriji pre-profesional klasičnog baleta, prvu nagradu osvojila je Natalija Tapić, treće mesto su zauzele Polikseni Kurtanović, Olja Aleksić i Jana Zimonjić, četvrta je bila Teodora Mirić, dok je u muškoj kategoriji učestvovao Nikita Gaćinović. Mlade igrače je za prestižno takmičenje pripremala Jelena Milanović Ćirica, baletski pedagog, koja je ocenila da je osvajanje nagrada bilo u drugom planu pre odlaska u Atinu.

PROČITAJTE I: Srpski matematičari osvojili šest medalja

- Želeli smo da vidimo gde se nalazimo u odnosu na vršnjake i profesionalne igrače iz Evrope - istakla je Ćirica. - Da prikažemo svoja znanja i vidimo u čemu eventualno zaostajemo u odnosu na njih. Važna je i interakcija između dece na časovima i probama koja je neprocenjivo iskustvo u baletskom sazrevanju. Veoma sam ponosna na profesionalizam i predanost koje su prikazali moji učenici i ovo je njihov veliki uspeh kojim su učinili ponosnom Srbiju, baletsku školu "Lujo Davičo" i celu našu baletsku zajednicu.