Robert Vajs, jedan od najvećih Foks akcionara, podneo je tužbu i time ''stavio na led'' kupovinu Foksa od strane Diznija. U tužbi se navodi da je krajem juna pogrešno predstavljena finansijska projekcija kompanije, kao i analize od strane Goldman Saksa i Sentervju Partners. Takođe se pominje i zabrinutost oko sukoba interesa sa Goldman Saksaom, piše IGN.

Pročitajte još: Potencijalni epilog: Dizni je 50 miliona u gubitku zbog “Solo: Priča Ratova zvezda”

Akcionar u tužbi dodaje i da je potpuno odsutno pominjanje finansijske budućnosti servisa Hulu, kao i Skaj, a sama nadolazeća kupovina Foksa je dosta uticala na poslovanje ovog giganta. Deadline saznaje da je Foks, u iščekivanju akvizicije, dao dodatne godišnje odmore osoblju bez ikakvog objašnjenja.

Pročitajte još: Dizni podigao ponudu za "21st Century Fox" na preko 70 milijardi dolara


Foks je inače nedavno prihvatio Diznievu ponudu od vrtoglave 71 milijarde dolara, kojom se kontriralo jednako vrtoglavoj ponudi kompanije Komkest od 65 milijardi dolara u kešu. Dizni je potpuno fokusiran na ovu kupovinu, jer bi time, između ostalog, pod isti krov konačno stavio sve Marvel likove - X-Men, Deadpool i Fantastic Four - na koje Foks ima filmska prava.