BEOGRAD - Nakon nekoliko izuzetno uspešnih albuma, najnovijih singlova koji beleže veliki broj pregleda i mnogobrojnih nastupa u Srbiji, regionu i inostranstvu, Lena Kovačević će sa svojim muzičarima nastupiti 13. jula u bašti SKC-a u okviru festivala Belef.

Kovačević najavljuje žanrovski vrlo rznovrstan repertoar, posebno aranžiran, "putovanje kroz svoje albume", ali i tradicionalne pesme sa Kosova i Metohije.

Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu.

Objavila je tri albuma za domaće tržište, a njen muzički stil predstavlja spoj pop i džez muzike.

PROČITAJTE JOŠ - Lena pevala na svadbi Karađorđevića

Album "Dobar dan za pevanje" (PGP RTS) objavljen je 2009. godine, "San" iz 2013. proglašen je najbolje prodavanim albumom u čitavom regionu, a "Džezeri", rađen u Njujorku i Beogradu, objavljen je krajem 2015. godine kao njen album-omaž, posvećen Bajaginim pesmama i prvi tiraž rasprodat je za nepunih mesec i po dana.

Kovačević se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su Di Di Bridžvoter, Najdžel Kenedi, Kendi Dalfer, Rendi Kroford i sarađivala sa poznatim basistom Džonom Klejtonom.

Njen sastav sačinjen je od vrsnih muzičara, sa kojima nastupa od 2009. godine, a sve ih povezuje strast prema kolažu pop i džez zvuka i tradicionalnih pesama Balkana.

Nedavno su imali koncerte u Beču, Čikagu i Njujorku.