KADA sam pisao tekst za pesmu podrške našoj fudbalskoj reprezentaciji “Danas je dan”, bio sam u “koži” prosečnog srpskog navijača, koji, ukoliko naši fudbaleri igraju dobro, kaže da su najbolji, ali ako gube, onda su najgori.

Pročitajte još - Navijamo za Srbiju i protiv Brazila

Ovim rečima Dušan Koprivica (28), zvani Ćače, profesor istorije iz Kuršumlije i autor pesama poznatog lokalnog benda “Ćače i Đavo”, objašnjava suštinu pesme posvećene fudbalskoj reprezenticiji Srbije, koju je nedavno snimio, povodom trogodišnjice rada benda. Drugovi iz školskih klupa, Dušan i Nemanja Đorđević (28) postali su poznati već sa prvom pesmom i spotom pod nazivom “Na putu za Lukovo”, koja je postala hit na “Jutjubu”, kao i ostalih dvadesetak pesama koje do sada imaju oko 23 miliona pregleda.

- Sve je počelo nekako spontano, ja imam smisla za pisanje pesama, ali nemam neki glas, logično je bilo da moj drug Đavo, koji ima glas kao slavuj, otpeva te pesme - priča kroz osmeh Dušan koji stihove repuje, dok Nemanja peva refrene. - Tako je i u najnovijoj pesmi posvećenoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu “Danas je dan”, u kojoj smo pogodili rezultate dosadašnjih utakmica, pa čak i golove koje su postigli reprezentativci Srbije. Samo molimo Boga da ne budem u pravu što se tiče utakmice sa Brazilom. U spotu se može videti moja prognoza za koju bih jedino želeo da ne postane istinita.

Kako najnovija pesma ovog sve popularnijeg benda niže uspehe u gledanosti, Dušan i Nemanja nadaju se da će i naša reprezentacija postići dobre rezultate u Rusiji.

- Podržali smo pesmom i spotom fudbalere, jer kao što i oni igraju najbolje što mogu, tako i mi svojim pesmama iskazujemo svoj talenat - priča Dušan, koji u šali dodaje da je njihova pesma ipak puna nade jer će utakmica sa Brazilom biti kao što u pesmi kaže “Dan kada navija cela nacija”. - Sve ostalo je rečeno u stihovima koje sam napisao srcem, baš kao što srpski navijači srcem navijaju za svoju reprezentaciju.


KONOBAR I TRENER

- MOG oca zovu Ćak i zato sam ja Ćače, a moj drug Nemanja je poznat u kuršumlijskom kraju kao Đavo, pogodite zašto - priča Dušan koji je završio istoriju dok je njegov drug Nemanja završio Fakultet fizičke kulture, ali ni jedan ni drugi ne rade u struci. - Đavo barem radi sličan posao, jer je kondicioni trener a ja radim kao konobar u jednom beogradskom kafiću.