POSLEDNjA epizoda prve sezone serije koja je pobrala simpatije gledalaca svih generacija i tako postala jedan od najgledanijih formata na domaćoj televiziji, "Istine i laži", prikazana je prošlog petka na Prvoj TV. Zamršeni ljubavni odnosi i interesantni likovi probudili su glad publike za svakim sledećim nastavkom, dok su savremeni dijalozi i priče bliske običnom čoveku omogućili onima kraj malih ekrana da se ušuškaju, bezbrižno nasmeju mukama glavnih junaka, ali i da stave prst na čelo i razmisle o svojim postupcima i problemima. Činjenica da od 25. juna počinje reprizno emitovanje popularnog rimejka argentinske telenovele "Maturanti" samo je dokaz da smo uživali u društvu Marine, Nikole, Pavla, Radeta, Dane, Ilije i drugih nosilaca priče, kao i da se nismo zasitili njihovog prisustva u našim životima. Znatiželja publike da čuje informacije o novim događajima u drugom ciklusu serije i nas je zarazila poput virusa, te smo odlučili da "ulovimo" mlađanog člana "Istine i laži" družine - Vladmira Kovačevića (23) - Arsu, s ciljem da nam otkrije neke detalje. Iako se vešto skrivao uspeli smo da porazgovaramo sa ovim glumcem, koji je u nedavnoj emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" oduševio naciju maestralnim imitacijama Ace Lukasa, Vlada Georgijeva, Kristijana Golubovića, Milomira Marića i Feđe Stojanovića. Kovačević nam je najpre otkrio zbog čega su, po njegovom mišljenju, "Istine i laži" zaludele masu.


Pročitajte još - Ljiljana Nestorović: Živimo u istinama i lažima


- Ključ uspeha ove serije je, pre svega, u ogromnom trudu koji smo svi uložili da bi nastala. Napravili smo pitku, porodičnu, neopterećujuću priču sa mnogo zapleta. Oni drže pažnju gledalaca a svako može da se identifikuje sa nekim od likova - kaže Kovačević.

Zbog Arsenija Filipovića se zavrteo krug istina i laži, s obzirom na to je on okosnica ljubavnog trougla Nikola - Marina - Pavle.

* Kako ste vi doživeli lik koji tumačite?

- Arsa je dobar, iskren, prezaštićen momak, razapet u moru problema sa kojima nema direktne veze i za koje nije kriv. Nekad mu polazi za rukom da bude dosledan sebi i istini, ali mu s vremena na vreme okolnosti to ne dozvoljavaju.

* Šta zamerate Pavlu, a šta Nikoli? Na čijoj ste strani?

- Kod Pavla mi smeta to što nema dovoljno hrabrosti da se suoči sa sobom, a samim tim ni sa drugima. U želji da ostvari svoje ambicije sklon je da manipuliše i ne bira sredstva. Dosledan je jedino u tome što ne odustaje od Arsenija. U suštini, Pavle je nesrećnik i ima dobru dušu. Nikola, s druge strane, živi u porodici u kojoj ga majka i dalje budi u dva posle podne. On ništa ne mora, spava kad hoće, odlazi od kuće kad to poželi, nema nikakve obaveze prema porodici i živi tinejdžerskim načinom života u godinama kada to nije u redu. Ipak, u ulozi oca snašao se izuzetno dobro i zrelo.

* S obzirom na to da je i Arsa stvorio sapunicu od svog ljubavnog života, može da se zaključi da je nasledio Nikolinu šmekersku stranu ličnosti. Ko je zapravo njegova prava ljubav - Sofija ili Ana?

- Naravno, voli ih obe. (smeh)

* Kako se, kao pripadnik mlađe generacije, snalazite u igri o kojoj serija govori? Na koji način reagujete na prevaru i izdaju?

- Prevare i izdaje se gadim, kao i intriga i spletki. Apsolutno me ne interesuju socijalni odnosi sa ljudima koji imaju sklonosti prema takvim stvarima.

* Malo je onih kojima je prva profesionalana uloga donela veliku popularnost. Šta se danas sve promenilo u vašem životu?

- Odgovor se krije u vašoj konstataciji. Mada, i dalje to više doživljavam kao prepoznavanje, a ne kao popularnost.

* Kakva rola bi vam posle ove predstavljala izazov?

- Nadam se da će mi se ukazati prilika da odigram nešto potpuno drugačije. Mlad sam i želeo bih da se okušam u mnogim sferama koje glumački posao pruža.

* Da li će vaš lik u drugoj sezoni konačno moći da odahne ili će se opet naći u centru pažnje?

- Voleo bih da mogu da vam otkrijem, ali mislim da na ovo pitanje trenutno ne bi mogli da vam daju odgovor ni scenaristi.

* Serija prikazuje generacijski jaz i kroz celu priču se provlači poređenje sa onim kako je nekad bilo. Kako obično reagujete kada se pokrene ova tema?

- Nemam problem s tim stvarima, naprotiv. U okruženju imam prijatelje koji su značajno stariji od mene i mogu vam reći da se veoma dobro razumemo.


ZALjUBLjENIK U GLUMAČKI POZIV

DA je gluma njegov jedini izbor, kad je profesija u pitanju, znao je još od malih nogu. Zato se kao dete novobeogradskih blokova uputio na prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti, gde su u njemu prepoznali talenat. Tada je, posle 14 godina provedenih u bazenu u kojem je trenirao vaterpolo, odložio sportsku opremu i posvetio se profesiji čiji je deo oduvek želeo da postane.

- Još kao mali sam shvatio da me nijedan posao više ne inspiriše i ne raduje, kao gluma. Nikad nisam imao dilemu, niti alternativu - priča Kovačević i dodaje da sada uživa u životu. - Trudim se da tako bude, a dan mi uvek poprave ljudi koje volim.