POSLE učešća na nedeljama mode u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu, jedan od naših najtalentovanijih dizajnera Zvonko Marković svoje kreacije predstavio je i u Šangaju, na “Star fešn viku”. Tamo su učestvovali kreatori visoke mode iz Kine, Indonezije i Singapura, a osim Markovića, svoje radove predstavili su i Igor Todorović i Ines Janković.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao čast da predstavim svoje kreacije i u Kini, gde sam otišao na poziv Jelene Ivanović - kaže Marković, kome je neposredno pred putovanje u Kinu, u Beogradu uručena godišnja nagrada ULUPUDS. - Kreacije sam predstavio u bloku sa mojim omiljenim singapurskim dizajnerom Frederikom Liom. Oduševljen je mojim radom, pa mi je predložio da zajedno izađemo na pistu i poklonimo se publici.

Naš proslavljeni kreator je u Šangaju dobio i nekoliko primamljivih poslovnih ponuda:

- Odmah posle revije dobio sam poziv za učešće na još dve nedelje mode u Aziji, u Vijetnamu i ponovo u Kini. U poslednje vreme stacioniran sam u Americi, pa ću morati da uložim dodatni napor da bih odgovorio na pozive iz Azije. Ipak, to su slatke muke za dizajnera.

PROČITAJTE JOŠ - Srpski kreatori se predstavili na njujorškoj Nedelji mode(FOTO)


Marković koji je proletos spektakularnom revijom na “Srpskoj nedelji mode” u Novom Sadu obeležio dve decenije rada, oduševljen je dočekom u Kini i profesionalnošću organizatora.

- Organizacija je bila na najvišem nivou i sve nas je ostavila bez teksta - oduševljen je Zvonko. - Fasciniran sam čudesnom modnom pričom u Šangaju, a posle revije domaćini su nas poveli u grad Si’an gde smo obišli kulturne znamenitosti i uživali u nesvakidašnjem programu. Osećao sam se kao da sam Tito u poseti Kini. Ili kao da sam na zabavi na dvoru Luja Četrnaestog.