Zvanično prvoplasirani di-džej sveta Martin Gariks, će nakon nastupa na ceremoniji zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu, uveličati 16. jula i žurku zatvaranja "Egzit" festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Nastupe na završnoj noći "Egzit" festivala već su potvrdili neki od trenutno najznačajnijih izvođača kao što su hitmejker Dejvid Geta na glavnoj bini i vodeća tehno zvezda Nina Kravic na "mts Dance Areni".

Tako će na glavnoj bini "Egzita" nastupiti dvojica najpopularnijih svetskih di - džejeva što će ove godine biti jedinstven slučaj u celom svetu i to dok su aktuelna njihova dva zajednička hit singla "Like I Do" i "So Far Away", , a svetski mediji pišu da se sprema i treća saradnja, čija će premijera možda biti upravo na "Egzitu".

Pročitajte još - “Egzit” bolji nego ikad

Martin Gariks stiže u Novi Sad na vrhuncu karijere, nakon što je zahvaljujući glasovima miliona fanova ušao u istoriju elektronske muzike kao najmlađi dobitnik priznanja za najboljeg svetskog di - džeja, i to drugu godinu za redom, ispred imena kao što su Kalvin Haris, Tiesto, Armin Van Buren, Hardvel, Dimitri Vegas & Like Mike, Erik Pridz.

Sa nepune 22 godine on je postigao više nego što neki muzičari postignu za vreme svoje čitave karijere, a za razliku od velikog broja mladih zvezda koje dožive meteorski uspeh i jednako brzo „izgore“, Gariks nastavlja da krči svoj put kroz lavirint muzičke industrije, objavljujući numere koje kolektivno na "Jutjub"-u imaju preko četiri milijarde pregleda.

Njegov uticaj prepoznao je i magazin "Forbs", koji ga je uvrstio na listu najuticajnijih ličnosti ispod 30 godina, dok se prirodno našao i među najplaćenijim didžejevima na planeti.

Pročitajte još - EGZIT U EVROPSKOM VRHU: Nominacijama „bombarduju“ Petrovaradinsku tvrđavu

Gariks je privukao pažnju 2013. godine sa dens hitom "Animals“ koji je osvojio svetske top liste i broji preko milijardu pregleda na "Jutjubu".

Usledile su rezidencije na Ibici i u Vegasu, ali i saradnja sa zvezdama kao što suTiesto, Avići, User, a hitom „In The Name Of Love“ na kojem sarađuje sa Bebe Reksom, izdatim 2016. godine, njegovi horizonti dramatično su se proširili.

Pozvan je da nastupi i na jednom od najpoznatijih američkih tokšou emisija "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" što je prilika koja se ne ukazuje često umetnicima u njegovoj profesiji.

Jedan od vrhunaca prethodne godine za Gariksa svakako je hit sa Dua Lipom "Scared To Be Lonely", koji ima skoro 350 miliona pregleda.

"Egzit" festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.