KOMPOZITOR, instrumentalista, aranžer i pevač narodne muzike Milorad Mića Nikolić (60) preminuo je u sredu u Beogradu posle kratke i teške bolesti. Bolovao je od karcinoma pluća, koji, nažalost, nije uspeo da pobedi. Bio je i težak srčani bolesnik.

Mića je rođen 21. aprila 1958. u Šapcu, bio je prvi solista orguljaš u Evropi i autor mnogih pesama, a među najpoznatijima su “Lepotica grada” (Šaban Šaulić), “Kako mi nedostaješ” (Haris Džinović), “Ti, ona i ja” (Snežana Đurišić), “Srećo moja, moje zlato” (Vida Pavlović)... Bio je tri godine u braku sa pevačicom Vericom Šerifović, za koju je takođe napisao nekoliko pesama, kao i za njenu ćerku Mariju. Malo je poznato da je ovaj muzičar autor nekoliko najvećih hitova evrovizijske pobednice “Nije ljubav to”, “Deo prošlosti” i “Sama i nervozna”.


Pročitajte još - Marija Šerifović u Areni na desetogodišnjicu Evrovizije


- Napustio nas je Mića Nikolić - napisala je na “Tviteru” Marija Šerifović. - Njegovim odlaskom naša muzika ostaje uskraćena za mnoge hitove koje je tako lako stvarao. Saosećam sa bolom mog prijatelja i saradnika Saše Nikolića.

Mića sa sinom Sašom i poćerkom Marijom Šerifović

Mića je iza sebe ostavio sina Sašu, takođe kompozitora, ćerku Ivanu i suprugu Ljiljanu.

Sa Šabanom ŠaulićemSa Sašom Popovićem