BEOGRAD - Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija il' bos", saopštili su iz promoterske kuće Long Plej.

Karajlića očekuju povratničke svirke, sa All Star band-om, 24. marta u The Phoenix theatre u Torontu, 25. marta u Venue club u Vankuveru, 30. marta u Joe's live rosemont u Čikagu i 31. marta u The cutting room u Njujorku.

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju, bila mu je izašla bestseler autobiografska knjiga "Fajront u Sarajevu", a postavio je i u pozorištu autorsku multimedijalnom predstavom "FBI- Dosije Tesla", Karajlić se sada ponovo "stvarno uželio svirke i scene".

PROČITAJTE JOŠ - Dr Nele Karajlić: Malo nas je, al' smo veliki!

"Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku Pušenja sam imao pre 20 godina, a No Smoking pre šest, sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente", kaže Karajlić.

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, na čelu sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem, prilikom nedavne probe u "Master blaster" studiju u Beogradu, ponovo snimio "Hadžija il' bos".