DIREKTOR Kulturnog centra Novog Sada, sociolog Bojan Panaotović gostujući u emisiji "Geopolitika", na Novosadskoj televiziji, rekao je da generacije koje dolaze treba vaspitavati i podizati na primerima naših velikana iz prošlosti i sadašnjosti, a ne na besprizornosti i prostakluku rijaliti zvezda.

Panaotović je istakao da slavu naše zemlje svetom mogu proneti Pekić, Njegoš, Kusturica i Ivana Španović, a da to nikako ne mogu učiniti pseudo zvezde iz domena lake i jeftine zabave!

"Korporativni mediji takmiče se u rejtinzima i interesuje ih samo novac, i zato je na državnim medijima i javnim servisima važan zadatak podizanje kulture, informisanosti i civilizovanosti građanstva", naglasio je Panaotović.

Govoreći o rezultatima Kulturnog centra Novog Sada, jedne od najznačajnijih novosadskih kulturnih ustanova, Panaotović je istakao da su u poslednje tri godine u KCNS- u boravili i nagrade primili dvojica nobelovaca i jedan koji je zaslužio da to bude , misleći na Maria Vargasa Ljosu, Orhana Pamuka i Petera Handkea.

Pročitajte još - TV TRANSFER GODINE: Jovana Joksimović i Srđan Predojević sa "Pinka" prelaze na "Prvu"

Pritom, „jutjub“ kanal KCNS- a već duže beleži oko 80.000 gledalaca na mesečnom nivou, a najgledaniji je program tribina i predavanja koja se prate u 160 zemalja sveta.

Na pitanje autora emisije Geopolitika Milorada Vukašinovića - koji izazovi Srbiju očekuju u dolazećoj godini, Panaotović je rekao da su to najpre spoljnopolitička iskušenja.

On je naglasio da Srbija vodi odličnu spoljnu politiku čiji je najsvežiji ilustrativan primer poseta predsednika Vučića Moskvi i prijem kod Vladimira Putina uz najviše počasti.

Panaotović je rekao da će najveći spoljni pritisci biti u smeru priznavanja nezavisnosti Kosova, ali da državna politika treba da ostane na sadašnjim pozicijama i da ne treba priznavati nezavisnost KiM.