SARAJEVSKA pop pevačica Amila Sulejmanović, koja se proslavila osamdesetih godina kao prateći vokal “Bijelog dugmeta”, a potom i po solo hitu “Kakav divan dan”, uskoro će objaviti autobiografsku knjigu “Ključ bubnja ‘tama’”. Amilu, koja više od 30 godina živi u Londonu, osim po pevanju, mnogi pamte i kao devojku bubnjara “dugmića” Gorana Ipeta Ivandića, koji je tragično nastradao 1994. u Beogradu, kada je pao sa šestog sprata hotela “Metropol”. Upravo će on zauzeti značajno mesto u knjizi, ali će, uz njega, biti i plejada jugoslovenskih muzičara - Davorin Popović, Oliver Mandić, Miško Mihajlovski iz “D’bojsa”, Dražen Ričl Zijo iz “Crvene jabuke”, Srđan Gojković Gile iz “Električnog orgazma”, Goran Bregović, Amilina najbolja drugarica Dženana Sudžuka (koja će postati Bregina supruga)...

Pročitajte još: Rokenrol odbrana tvrđave


- Knjiga je posvećena svakom gubitniku, a ima nas mnogo - izjavila je Amila Sulejmanović za bosanski “Avaz”. - Život je borba i uvek treba imati dovoljno snage da se podigneš. Mami sam rekla da me, kada bude čitala knjigu, ne čita kao ćerku, jer opisujem mnoge škakljive stvari koje deca kriju od roditelja. Bilo je trenutaka kada sam plakala i pisala. Verujem da nekima neće biti pravo kada budu pročitali knjigu. Njen cilj je da ljudima pokaže šta ne treba da rade u životu.

Kako Amila tvrdi, knjiga je dobila ime po ključu Ipetovog bubnja “tama”, koji joj je poklonio posle drugog sastanka, kao zalog da će se s turneje “Bijelog dugmeta” vratiti njoj i samo njoj.

Pročitajte još: Rokenrol čarolija za decu!