ACA Lukas osuđen je na deset meseci uslovno na tri godine, a bivšoj supruzi Sonji Vuksanović neće smeti da prilazi najmanje 18 meseci. Ovakav sporazum o priznanju krivice folker je juče potpisao sa Tužilaštvom Trećeg osnovnog suda u Beogradu - potvrdio je "Novostima" advokat pevača.

Ovo je epilog svađe i navodne tuče u stanu Sonje Vuksanović, koja se dogodila u subotu uveče a o kojoj je brujao ceo grad.

Naime, prema optužbama supruge, Lukas je nasrnuo na nju da bi potom odleteo na nastup u Švajcarsku, a Sonja je posle toga završila u Urgentnom centru u Beogradu. Lukas se u nedelju pre podne vratio u Srbiju, a već oko podneva otišao u policijsku stanicu Novi Beograd gde je dao izjavu, dok su novinarske ekipe nestrpljivo čekale ispred policijske stanice.

- Priznanje krivice znači da će moj klijent biti uslovno osuđen, odnosno da 18 meseci neće smeti da priđe Sonji, čime je gospodin Vuksanović izuzetno nezadovoljan - rekao je za "Novosti" Miljkan Karličić, advokat folk pevača koji je pojasnio da je njegov klijent frustriran ovom presudom jer je "želeo da taj period traje mnogo mnogo duže".

Karličić je dodao da je Vuksanović "pristao da bude kriv" vođen isključivo najboljim interesima njihove maloletne ćerke Viktorije.

BRAKOVI I DECA ACA Lukas i Sonja imaju šestogodišnju ćerku Viktoriju, dok ona iz braka sa pevačem Željkom Šašićem ima 11 godina stariju ćerku Sofiju. Pevač se više puta ženio, otac je četvoro dece. Sa prvom suprugom Svetlanom ima sina Lazara i ćerku Miljanu, a iz braka sa Natašom sina Andreja.

Sam Vuksanović za koga se spekulisalo da ostaje u pritvoru više puta po podne se javljao na pozive "Novosti".

- Dao sam iskaz policiji, rekao sam šta sam imao i stojim iza toga da Sonju nisam ni pipnuo - poslednja je izjava Lukasa za "Novosti" nakon saslušanja u policiji. - Ali zakon je takav kakav jeste. Napravio sam sporazum sa Tužilaštvom, a to znači da ću biti uslovno osuđen. Ne znam ko je gospođa Sonja, nikad za nju nisam čuo.

Pevač je rekao da očekuje da će do večeri biti sve rešeno.

Mada je prvobitno najavio konferenciju za medije na kojoj bi, kako je rekao, izneo istinu o odnosu sa Sonjom, njihovom braku i razvodu, pevač je odustao od toga. Za razliku od Lukasa, njegova bivša supruga se još nije oglasila i zasad o svemu ćuti. Lukas je pre toga na "Instagramu" Sonji poručio da će se s njom žestoko obračunati i poručio da će joj oduzeti dete.

- Možeš da mi nameštaš do mile volje. Pokaži nam te modrice. Sramoto jedna, majko našeg deteta. Pipnuo te nisam. Ali sad je dosta. Svi će znato ko je Sonja Vu. Pokondirena tikva. Počinje borba za Viktoriju. Javno ti saopštavam da ću se truditi svim silama da ti uzmem dete, a ti dobro znaš koliko razloga za to ima. Sad se dobro drži, jer sve što ću o tebi izneti, a ti znaš šta je, neće biti nimalo prijatno.

Bračna drama Ace Lukasa i njegove supruge započela je u junu kada se u medijima pojavila informacija da se par razvodi jer je Sonja, navodno, prevarila pevača s poznatim sportistom. Nedugo zatim, jedan od naših najpopularnijih i najkontroverznijih pevača pojavio se u javnosti sa novom devojkom, izvesnom Branislavom Pašajlijom, ali njihova ljubav nije dugo trajala. Šta se zapravo dogodilo u braku Ace Lukasa i šta je dovelo do razdora u njihovom odnosu, saznaćemo uskoro.

Pričali da su par za sva vremena, Foto V.Danilov


KRATAK FITILj "KRALjA" SRPSKOG FOLKA

Od "90-ih" kada je na tadašnjem splavu "Lukas" počeo karijeru, u životu Ace Lukasa skandali su se samo ređali.

Prvi veliki skandal bilo je hapšenje Lukasa u akciji "Sablja" 2003. godine. Aca je tada osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja oružja.

Drugi veći skandal desio se u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, kada je nepoznati muškarac Lukasa upucao u nogu, zbog čega je nekoliko meseci hodao uz pomoć štaka. U noći između 3. i 4. kada je došao do automobila "porše kajen", pre nego što je ušao u vozilo, prišao mu je čovek u crnoj jakni s kapuljačom. Izvadio je pištolj, pucao prvo u asfalt, potom u njegovu desnu butinu, a potom pobegao.

Pretposlednji skandal u nizu incidenata desio se sredinom juna u Beogradu. Aca je, po tvrdnji foto-reportera Srpskog telegrafa. Kako je ispričao Milan Lučić, Aca ga je tukao pesnicama, razbio mu je opremu, a potom ga je navodno udario i letvom u kojoj su bili ekseri.

Subotnji incident, ako je verovati Lukasu, skrivila je šoljica za kafu kojom ga je gađala supruga.

Inače, pevač se malopre morbidnom objavom na svom nalogu na Instagramu zauvek oprostio od svoje bivše supruge.


Lukas otvorenim pismom izvređao Sonju:Sramoto jedna, prijateljice noćiPRIJAVILA NASILjE: Sonja Vuksanović optužila Lukasa da je upao u stan i pretukao je!