PRINC Đorđe Karađorđević (33) i njegova izabranica Felon Rajman (22) danas su izgovorili sudbonosno "da" u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Venčanje sina princa Tomislava i princeze Linde i njegove izbranice englesko-škotskog porekla održano je po tradicionalnim pravoslavnim običajima, u porodičnoj zadužbini, pred više desetina zvanica. Venčao ih je vladika šumadijski Jovan.

Tačno na vreme, mladenci su izašli iz crnog oldtajmera i sigurnim korakom krenuli ka ulazu u crkvu. Dočekala su ih deca u narodnim nošnjama, prostor oko crkve bio je okićen, a čitav događaj izgledao je baš kao da je precrtan iz neke stare srpske priče. Okupljeni narod pozdravio ih je gromkim aplauzom, razumljivo, ženi se stariji sin voljenog princa Tomislava, posle čega su mladenci ušli u crkvu.

Princeza Felon nosila je belu venčanicu, a ne narodnu nošnju, kako je ranije najavila. U raskošnoj venčanici ukrašenoj bogatom čipkom i dugim velom, blistala je pored princa Đorđa, dok su prilazili oltaru. Iz prvog reda, podršku su im pružile majke - princeza Linda Karađorđević i Elizabeta Rajman, koje su sve vreme s puno ljubavi gledale zaljubljeni par.

Venčanje je okupilo dosta zvanica, a osim gostiju iz domaćeg političkog, poslovnog i umetničkog miljea, prinčevski par ugostio je plemićke porodice iz inostranstva, ali i mnoštvo prijatelja. Među svatovima su bili prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, njegovi supruga Katarina i sinovi Petar i Filip, Đorđev rođeni brat princ Mihailo, koji je došao sa suprugom Ljubicom. Iz Britanije su doputovali i sestra i brat princeze Felon, Šanan i Keri Rajman.

Nekoliko nedelja pred ceremoniju crkvenog sklapanja braka, mladenci su svakodnevno vežbali igranje narodnog kola, kao i ostale običaje, kako bi u potpunosti ispoštovali našu tradiciju. Na Oplencu, ipak, nisu zaigrali kolo, ali ih je, dok su izlazili, ispratila pesma "Oro" Jelene Tomašević. Poneseni toplim i lepim emocijama, svi gosti su na trenutak zastali.

Venčanje na Oplencu predstavlja simboličan čin sklapanja braka Đorđa i Felon, s obzirom na to da je intimno građansko venčanje održano prošle godine u Škotskoj, čime je krunisana njihova dvogodišnja veza za koju kažu da je počela ljubavlju na prvi pogled.

Nakon crkvenog venčanja upriličen je svadbeni prijem na Belom dvoru kome je prisustvovalo više od 500 zvanica: članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, kao i brojnih uglednih gostiju iz javnog života Srbije i inostranstva.

Mladenci su se ipak presvukli u narodne nošnje, i kako su obećali, zaigrali kolo.MEDENI MESEC U HERCEGOVINI

PO završetku svečane ceremonije mladi prinčevski par je, kao što je i red, kreno na medeni mesec. Zajedno su već obišli mnoge krajeve Srbije, zajedno su, kažu, svaki put otkrivali i upoznali nešto novo. U planiranju ovog romantičnog putovanja poslušali su savet njihovog prijatelja i otišli u turističko naselje Dubrovnik Heights, iznad Dubrovnika, u neposrednoj blizini Trebinja.

EVROPSKI DVOROVI

VENČANjE Đorđa i Felon svuda u svetu propratio je epitet "kraljevsko". Karađorđevići su kroz istoriju bili i ostali povezani krvnim vezama sa mnogim evropskim dvorovima, pa je vladalo veliko interesovanje za ovaj događaj.