BEOGRADSKI rok sastav “357” predstavio je juče u prestoničkom “Metropolis mjuzik kafeu” 10. studijski album “Baklja” (“Pauer mjuzik”) sa 10 pesama. Prvi singl sa novog izdanja bila je numera “Rasti”, moderna obrada srpske tradicionalne pesme “Rasti, rasti, moj zeleni bore”. Kada je Goran Tomanović iz “Pauer rekordsa” rekao da su srećni što imaju ovakvo izdanje, mikrofona se dohvatio frontmen grupe Nikola Hadži Nikolić i pitao ga zar ne misli da su “357” izanđali.

- Smatram da posedujete neophodnu svežinu za nastavak karijere - odgovorio je Tole.

Nikola je zatim predstavio svoj šestočlani bend, u kojem je već dve godine i mlada Danijela Veselinović, jedina devojka u Srbiji koja predvodi trubački orkestar.

- Danijela je anđeo koji se pojavio u najtežem trenutku za “357”, kada sam bukvalno mislio da više nikad nećemo svirati - ispričao je Nikola. - Trebalo je da na “Marakani” sviramo humanitarni koncert za pomoć kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Setio sam se Danijele koja je naš fan i dolazila je sa trubom na svirke “357” i predložio joj da nastupi sa nama na stadionu. Odsvirala je sa nama na bini 10 pesama i - razbila!


foto P.Mitić

Hadži Nikolić je naglasio da je bilo teško finansijski, tehnički i ljudski napraviti album “Baklja”, ali nastavljaju dalje jer je “samo zajedništvo bitno”. Neke od pesama sa novog albuma “357” će izvesti na koncertu u Vrnjačkoj Banji 16. juna, a posle godišnjih odmora očekuju ih nastupi širom Srbije.