BITI junak TV sapunice u Turskoj postalo je prilično unosno zanimanje, naravno ne kao, recimo, u SAD, ali mnogo glumica i glumaca koje smo zavoleli gledajući ih u serijama nastalim u gradu na Bosforu mogu da se pohvale višemilionskim zaradama. Izraženim u dolarima!

Na vrhu liste najbogatijih zvezda u ovoj godini našla se Asli Tandogan (Lejla iz "Plača violine"). Sa zarađenih 10 miliona, ona je trenutno najplaćenija glumica Turske.

Drugo mesto dele Nur Fetahoglu (Mahidevran iz "Sulejmana Veličanstvenog") i model, glumac i poznati TV prezenter Tolgahan Sajišman (između ostalog, igrao je u "Polju lala", u seriji u kojoj smo videli i Eminu Jahović). Oboje su inkasirali po pet miliona i interesantno je da se, bar zasad, nalaze ispred Buraka Ozčivita, čuvenog Bali-bega iz "Sulejmana" i Beren Sar ("Zabranjeno voće", "Kosem"), koji imaju po tri miliona "zelembaća".

Šestom pozicijom, sa dva zarađena miliona, vlada Murat Jildirim ("Asi"), koji je potvrdio da je isplativije glumiti u telenovelama nego u pozorištu, odakle je krenuo u osvajanje publike. Na sedmom mestu je model i TV i filmska glumica Hazal Kaja ("Zvala se Feriha", "Zabranjeno voće") koja može da se pohvali sa 1,8 miliona, a na osmom Engin Akjurek ("Izgubljena čast") - 1,5 miliona.

Asli Tandogan

Čuvena Bahar, odnosno Egzi Asaroglu, drži devetu poziciju (1,3 miliona), dok se na začelju ove prestižne liste nalazi Kivanč Tatlitug ("Zabranjena ljubav", "Ezel", "Gumuš"). Iako ga u Turskoj porede sa Bredom Pitom, daleko je on od slavnog holivudskog kolege. Barem po miliončetu koji je zaradio.