NAJMLAĐI roker u Srbiji Nikola Džoni Ranković (13), koji je talentom i neverovatnom energijom osvojio publiku i starije kolege, danas će sa svojim bendom "Ćurlijans" svirati na takmičenju škola za decu s posebnim potrebama kako bi pomogao dečaku Filipu da ostvari snove.

- Ko pobedi, predstavljaće Srbiju na manifestaciji "Radost Evrope" - rekao je Džoni Ranković. - Filip je prošao u drugi krug, samo treba da trijumfuje. Dečak zaista ima talenta i voli to što radi, želi svom snagom da ide ka cilju uprkos problemima koje ima. To me je podsetilo kako sam posle operacije počeo da se bavim rok muzikom.

Džoniju, koji je rođen sa pola srca i ima inverziju svih unutrašnjih organa i dijabetes, muzika je veliki pokretač. Nastavlja sa humanitarnim nastupima, planira mnogobrojne koncerte tokom leta, ali ne posustaje ni od namere da upiše londonsku akademiju moderne muzike. Na takmičenju UK songwriting contest, među više od 70.000 pesama, Ranković je svojom kompozicijom Hot or cold ušao u polufinale.

- Prvo mi je stigao mejl da sam ušao u takmičenje, što je bilo fenomenalno, a kada sam video da sam polufinalista, bio sam iznenađen - priča oduševljeno Ranković. - Sve je moguće, ali nisam verovao da će tamo neki dečak iz Srbije da prođe tako dobro.